Yalova'da CHP'den kopma - Son Dakika
Güncel

Yalova'da CHP'den kopma

Yalova\'da CHP\'den kopma

Yalova Belediye Meclisi üyesi Yavuz Bingöl ve Çınarcık Belediye Meclisi üyesi Ali Parmak, MHP'ye iltihak etti.

07.09.2020 14:31  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Meclisi üyesi Yavuz Bingöl ve Çınarcık Belediye Meclisi üyesi Ali Parmak, MHP'ye iltihak etti. MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz ise, "Bu geçiş onun için sadece bir parti değiştirme meselesi değil, gönül birlikteliğimizin de bir sembolüdür" dedi.

CHP'den istifa eden Yalova Belediye Meclis Üyesi Yavuz Bingöl ve bağımsız Çınarcık Belediye Meclis üyesi Ali Parmak MHP saflarına geçti. Kalabalık bir grubun katıldığı iltihak töreninde konuşan MHP Yalova İl Başkanı Namık Öz, ise bu geçişi iyi okumak gerektiğini dile getirdi. Bunu sadece parti değiştirme meselesi olarak düşünenlerin işin manasını anlayamayacağını vurgulayan Öz, "Geçtiğimiz günlerde Malazgirt zaferinin 949. yılı kutlamalarında, 'Milli devlet, güçlü Türkiye' vurgusu yapılmıştı. Kızıl elma ve Turan yolunda atılan adımlar bir daha perçinlenmiştir. Türk Birliği Devletleri adı altında toplantılar yapılıp, bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından bütün dünyaya deklare edilmiştir. Bu yolda emeği geçen, bu yola hayatını adamış başta başbuğ Alparslan Türkeş'e, bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımız sunarım. Yavuz Bingöl kardeşimizin MHP'ye geçişi hakkında sosyal medyada bazı spekülasyonlar yapılıyor. Yavuz Bingöl kardeşimizin CHP'den MHP'ye geçişini iyi okumak lazım. Buna sadece parti değiştirmek olarak bakarsanız, bu geçişin manasını anlayamazsınız. Bu kutlu yürüyüş, yüzlerce yıl önce Hoca Ahmet Yesevi hazretleri tarafından Horosan'dan başlamıştır. Hacı Bektaş Hünkar Veli'nin kabri başında dua ile taçlanmış, Hacı Bayram Veli Camii'nde cuma namazı kılınmış, büyük önder Mustafa Kemal'in kabrinde Fatihalar okunmuş, başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrinde dualar okunmuş, liderimiz Devlet Bahçeli Beyin hayır duaları alınmış ve Yalova Engelsiz Kafe'de cem edilmiştir. Bu geçiş onun için sadece bir parti değiştirme meselesi değildir. Gönül birlikteliğimizin de bir sembolüdür. Gönlümüzün kapıları bütün vatan sevdalılarına sonuna kadar açıktır. Hacı Bektaş Hünkar Veli'nin dediği gibi, 'Bir olalım, diri olalım, iri olalım' meselesidir. Sayın genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi, Yezid'in torunları unutmasın, her ülkücü bozkurdun yüreği ehl-i beytin zülfikarıdır" dedi.

MHP saflarında Yalova'ya daha iyi hizmet edeceğine inandığını vurgulayan Yalova Belediye Meclis üyesi Yavuz Bingöl ise, "CHP saflarında istediklerimizi gerçekleştirme fırsatımız olmadı. Yaşanan fikir ayrılığından dolayı da ayrılmam gerekti. Fikrimizi rahatça ifade edebileceğimiz, Yalova'ya fayda sağlayabileceğimiz bir yerde olmamız gerektiğine inandığımız için de MHP saflarına katıldık. Umarım geriye kalan görev süremiz içerisinde Yalova halkına faydalı çalışmalar yaparım diye düşünüyorum" diye konuştu.

Çınarcık Belediyesi bağımsız üyesi Ali Parmak ise, MHP saflarında olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Çınarcık ilçesinde MHP üyesi bir meclis üyesi olarak hizmet üretmek için var gücü ile çalışacağını vurgulayan Parmak ise, MHP'lileri selamladı.

Böylece Yalova Belediye Meclisi'nde MHP'li meclis üyesi sayısı 3'e çıkarken, MHP Çınarcık Belediye Meclisi'ndeki ilk üyesini kazanmış oldu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova'da CHP'den kopma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok
    17:29 İran'ın İsfahan kentindeki nükleer tesislere saldırıda hasar yok

    Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ın İsfahan kentinde meydana gelen saldırıda ülkenin nükleer tesislerinde herhangi bir hasar olmadığını doğruladı. İsrail'in İran'daki hedeflere düzenlediği saldırılar ABD'li haber kaynakları tarafından da doğrulandı.

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi
    17:23 Arnavutluk'ta Belediye Başkanı Protesto Edildi

    Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi. Protestocular, belediye binasına girmeye çalışırken çatışmalar yaşandı ve yangın çıktı.


Advertisement