Yalova'da Derin Deniz Deşarj Hattı Çalışması - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Derin Deniz Deşarj Hattı Çalışması

Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma ve İşletme Birliği (YASKİ) tarafından yapımına başlanan derin deniz deşarj hattının tanıtımı yapıldı.

15.10.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Atık Su Arıtma Tesisleri ve Kanalizasyon Yapma ve İşletme Birliği (YASKİ) tarafından yapımına başlanan derin deniz deşarj hattının tanıtımı yapıldı.

Dereağzı mevkisinde yapılan tanıtımda, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, AK İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, ilk kaynak işleminin başlamasını temsilen hazırlanan butona basarak çalışmaları başlattı.

Hat hakkında bilgi veren YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, hattın uzunluğunun bin 435 metre olacağını belirtti.

Arıtılmış suyu yeniden deşarj etmek için sistem kurulacağını ifade eden Özsümer, şöyle konuştu:

"Hattın 900 metresi denizde, kalan kısım ise toprak üstünde olacak. Borularımız, özel yapım imalattır. Gecikme sebeplerimizden bir tanesi de budur. 40 metre derinlikte çalışacaklar. Hat denizde kumun 4 metre altına gömülecek. Projenin maliyeti toplamda 12 milyon TL civarında. Milletvekilimiz Fikri Demirel'in girişimleri ile 1 buçuk milyon TL'ye yakın hibe alındı. Çekişmeli bir ihale sonucunda da fiyatı 6 milyon TL'ye kadar indi. Normalde 1 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu şartlarda mayıs, haziran ayları gibi biteceği gözüküyor."

Milletvekili Demirel ise artık denizlerin daha da temiz olacağını dile getirerek, "Şikayet edilen kötü kokulardan da kurtulmuş olacağız. Bu anlamda YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer'e çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Derin Deniz Deşarj Hattı Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement