Yalova'da Memurlar Zaman ve Mekândan Bağımsız İstedikleri Her Yerde Çalışabiliyor - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Memurlar Zaman ve Mekândan Bağımsız İstedikleri Her Yerde Çalışabiliyor

Yalova\'da Memurlar Zaman ve Mekândan Bağımsız İstedikleri Her Yerde Çalışabiliyor

Yalova'da kamuda devrim niteliği taşıyan proje hayata geçiyor.

02.01.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da kamuda devrim niteliği taşıyan proje hayata geçiyor. Yalova Belediyesi, kamu çalışanlarının zamandan ve mekândan bağımsız çalışmasını sağlayacak projeyi hayata geçiriyor. Sistemle büyük kamu binalarına ihtiyacın kalmayacağını belirten Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, projenin devrim niteliği taşıdığını söyledi. Kamu yönetiminde büyük bir dönüşüm yaşanacağını söyleyen Başkan Koçal, 'Yeni sistemle sadece zaman ve mekândan bağımsız kalınmayacak, eğitim ve üretim de zamandan ve mekândan bağımsız hale geliyor. Bunun neticesi olarak artık büyük kamu, eğitim, fabrika binalarına ihtiyaç kalmayacak. Proje kapsamında 600 belediye personelimizden yüzden 70'i bu şekilde çalışacakö dedi.

BÜYÜK KAMU BİNASINA İHTİYAÇ KALMIYOR

Memurların artık kamu binasında değil arzu ettikleri her yerde çalışabileceklerini söyleyen Başkan Koçal, bir cafede yeni sistemle çalışmaya başlayan belediye personelini ziyaret etti. Başkan Koçal, 'Personelimiz de bu sistemi kullanacağı için çok heyecanlı. Onlar bu sisteme hazırlanmaya çalışıyor. Burada görüldüğü gibi memurlarımız elinin altındaki laptopuyla istediği yerde çalışabilecek. Bu durum sadece 'home ofis' gibi algılanmasın. Personelimiz arzu ettiği her yerde hizmet üretebilecek. Bu bizim için problem değil. Verilen hizmeti bizler online olarak kontrol edebiliyoruz. Ben belediye başkanı olarak telefon üzerinden bunu rahatlıkla görebiliyorum. Belediye, halkın parasıyla bu kentte yaşayanlara hizmet eden bir kamu kurumu. Burada amaç verimlilik. Bu sistem şeffaflığı da beraberinde getirecek. Burada çünkü insiyatif yok. Vatandaşa istediğimiz bilgiyi vererek değil vatandaş üretilen her şeyi her bilgiyi denetleme şansına sahip. Toplumda birçok şey bu sistemle değişecek. Yeni bir düzen ortaya çıkacakö diye konuştu.

"DAHA VERİMLİ ÇALIŞACAĞIZ"

Sisteme adapte olmaya çalışan ve işlemleri bir cafede yapan Yalova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Alev Giray, proje ile iyi şeyler başaracaklarını söyledi. Giray, 'Sistemin yabancılığını duymuyoruz. Gerekli eğitimi de aldık. Kamu binalarına kalmıyoruz. 8-5 mantığı olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kamu binalarında insanların dikkatleri sürekli dağılabiliyor. Bu şekilde daha çok verimli olacağımızı düşünüyorumö dedi.

SERPİL HANIM ARTIK EVİNDEN ÇALIŞIYOR

Evinin kapılarını açan Yalova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü personeli Serpil İlgin, 'Şu an gördüğünüz gibi evimdeyim ve evimden çalışıyorum. Tüm dosyalarıma ve bilgilerime bilgisayarımdan ulaşabiliyorum. Mekana bağlı değilim artık. Gün içerisinde yapmam gereken işlere artık ne zaman yapacağıma kendim karar verebiliyorum. İşlerimi kendim ayarlıyorum. Bu sayede evdeki işlerime de zaman ayırabiliyorumö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova'da Memurlar Zaman ve Mekândan Bağımsız İstedikleri Her Yerde Çalışabiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement