Yalova'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Yalova'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ve avcılar tarafından, kar yağışı ve soğuk hava şartları nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı.

01.03.2018 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ve avcılar tarafından, kar yağışı ve soğuk hava şartları nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekipleri ve Çınarcık Sürek Avcılar Derneği üyeleri Hasanbaba mevkisinde karla kaplı bölgeye, arpa, buğday, mısır ve sakatat bıraktı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yüksel Akdoğan, yaptığı açıklamada, ilde 3 bölgede yemleme çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Soğuk hava şartları nedeniyle yaban hayvanlarının yem bulmakta zorluk çektiğini ifade eden Akdoğan, "Yaban hayatını ayakta tutmak için doğaya yiyecek bıraktık. Üç farklı ekip ve üç farklı noktada yaklaşık üç ton yiyeceği yaban hayatına sahip çıkmak amacıyla program dahilinde doğaya dağıttık. Amacımız yaban hayatında sürdürülebilir bir yaban hayatı elde etmek, gelecek nesillere de yaban hayatını taşıyabilmek bize verilen bu emaneti artırarak gelecek nesillere teslim etmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, yaban hayvanlarının yanı sıra sokak hayvanlarının da unutulmadığına dikkati çekerek, "Yemlemede sadece kar yağışı ve kötü hava şartı bizim için kriter değil, süreklilik arz eden bir olay. Çünkü yaban hayatının yanında sokak hayvanları da ilgilenmemiz gereken hayvan gruplarından. Bunun için de kırsalda olduğu gibi şehir merkezlerinde de sürekli yemleme çalışmamız devam ediyor. Bu yıl şu ana kadar yaklaşık 6 tona yakın yiyeceği hayvanlarla buluşturduk. Onların yaşamlarına destek çıkmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Avcılar olarak doğanın yanındayız"

Çınarcık Sürek Avcılar Derneği Başkanı Erol Coşgun da avcıların doğaya sahip çıktığına vurgu yaptı.

Kötü hava şartlarından dolayı bölgede yaban hayatına destek amaçlı yemleme çalışmalarında bulunduklarını aktaran Coşgun, "Her yıl kötü hava şartlarıyla beraber Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube ekipleriyle bu çalışmayı yapıyoruz. Dernek olarak da bizler sokak hayvanlarına destek amaçlı sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog kurup, yiyecek temin ederek belli bölgelerde besleme yapıyoruz. Avcılar olarak doğanın yanındayız. Aynı zamanda hayvanseveriz. Ne kadar avcılık yapsak da limitler dahilinde yapıldığı için doğa bizim, doğaya sahip çıkıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement