Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çınarcık'ta Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği'ne ait arıtma tesisinde bakım ve onarım çalışması yapıldı.

09.10.2017 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınarcık'ta Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği'ne ait arıtma tesisinde bakım ve onarım çalışması yapıldı.

Çınarcık Belediyesi'nden yapılan açıklmada, yaz aylarınca yüz binlerce kişiyi ağırlayan Çınarcık'ta Mavi Deniz Atık Su Arıtma Birliği'ne ait tesis bakıma alındı.

Belediye Başkanı Avni Kurt, yaz döneminde artan nüfusa bağlı olarak tam kapasite çalışan arıtma tesisinde biyolojik havalandırma havuzunun yanısıra su çöktürme havuzları ve ızgara sisteminin de bakımının yapıldığını belirtti.

Her yıl düzenli olarak yaptıkları bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirirken ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı gereken tedbirleri aldıklarını belirten Kurt, "Bakım ve onarım çalışmalarında tesis randımanlı şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Yapılan çalışmalar esnasında yaz aylarında artan nüfus yoğunluğu da dikkate alınarak gerekli takviyeler ile yaza hazırlık da yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

- Özgürlük Parkı'nda çiçeklendirme çalışması

Çınarcık Belediyesi tarafından yaz başında yeniden düzenlemesi yapılan ve Özgürlük Parkı'nda bin 800 hercai menekşe toprakla buluşturuldu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, çalışmayla ilgili yaptığı açıklmada, Özgürlük Parkı'nın görüntüsüyle Çınarcık'ın en gözde yerlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Parkın yazın ilçeye gelenler tarafından beğenildiğine dikkati çeken Kurt, şunları kaydetti:

"Çınarcık'ın en kalabalık noktalarından olan Turyol İskelesi'nin önündeki alan Çınarcık Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay yeniden düzenlendi. Zemini yenilenen, çevre düzenlemesi yapılan bölge park haline getirildi ve Çınarcık Belediye Meclisi tarafından Özgürlük Parkı adı verildi. Yaz döneminde ilçeye gelenlerin büyük beğenisini kazanan Özgürlük Parkı'nda şimdi de çiçeklendirme çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Birimi tarafından parka bin 800 adet hercai menekşe ekildi."

- Yalova Vali Yardımcısı Ahmet Kurt'tan Rektör Vekili Alkan'a ziyaret

Yalova Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güler Alkan'ı makamında ziyaret etti.

Yalova Üniversitesi'ne Rektör Vekili olarak atanması dolayısıyla Prof. Dr. Güler Alkan'ı tebrik eden Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, Rektör Alkan'a görevinde başarı diledi.

Alkan da ziyaretlerinden dolayı Vali Yardımcısı Ahmet Kurt'a teşekkür etti.

Öte yandan, Armutlu, Tavşanlı ve Subaşı belediye başkanları da Yalova Üniversitesi'ne Rektör Vekili olarak atanan Prof. Dr. Güler Alkan'ı ziyaret ederek görevinde başarı diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement