Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları

04.10.2013 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Roman Mahallesi olarak bilinen 10 hektarlık alanda hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin bir ay içinde bakanlıktan onayının geleceğini bildirdi.

Özsümer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Roman Mahallesi için  hazırlanan projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm için güzel bir proje hazırlandığını ve bunun yaklaşık 1 ay içerisinde onaylanmasını beklediklerini dile getiren Özsümer, şöyle konuştu:

"Bizim Roman Mahallesi dediğimiz yerde bu çalışma olacak. Çalışma 10 hektarlık bir alanı kapsıyor. Roman Mahallesi olarak bilinen 10 hektarlık alanda hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin onayı bir ay  içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelecek. Kentsel dönüşümle ilgili ilk temelin seçimlere kadar atılması için çalışıyoruz. Bu proje Yalova için çok önemli."

Bisiklet ve duraklarına zarar veriliyor

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz, şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilen akıllı bisiklet ve duraklarının kötü kullanıldığını belirterek, "Bisikletlerin pedalları, koltukları çalınıyor. Bazı kişiler bisikletlerin tekerlerini kırıyor ve denize atıyor. Buna mana bulamıyoruz" dedi.

Yılmaz, gazetecilere, akıllı bisiklet uygulaması hakkında bilgi vererek, bisiklet ve duraklarına bazı kötü niyetlilerin zarar verdiğini söyledi.

Yaklaşık 3 bin kişinin bisiklet kullanımı için kart aldığını ifade eden Yılmaz,  şöyle konuştu:

"Bu, uygulamamızın doğru olduğunun göstergesi. Kötü niyetli kişilerin yaptıklarını herkese yüklemek doğru olmaz. Bisikletlerin pedalları, koltukları çalınıyor. Bazı kişiler bisikletlerin tekerlerini kırıyor ve denize atıyor. Buna mana bulamıyoruz. Bu kötü kullanımlar bizi üzüyor. Bireylerin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor."

Vatandaşları bisiklet kullanımında daha duyarlı olmaya çağıran Yılmaz, "Bisiklet kullanımı için 3 saat süre var. Bizim amacımız insanları bisiklet kullanımına alıştırmak ve trafiği rahatlatmak. İnsanlar bunu istediği gibi kullanıp yerine koyması kadar güzel bir imkan olabilir mi?" diye konuştu. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement