Altınova'da Güreş Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Altınova'da Güreş Kursu Açıldı

Altınova\'da Güreş Kursu Açıldı

Altınova Kaymakamlığı, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle güreş kursu açtı.

10.12.2014 08:35  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınova Kaymakamlığı, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü iş birliğiyle güreş kursu açtı.

Altınova'da 5 ayrı yerde açılan kursta 120 çocuk eğitim alacak. Altınova Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kurs açılışına Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Baykan, eski güreş şampiyonları Ali Kayalı ve Sırrı Açar katıldı.

Kaya, törende yaptığı konuşmada, ilçede 5 ayrı yerde düzenledikleri güreş kursa 120 çocuğun katıldığını söyledi.

Altınova'dan güreşte dünya şampiyonları yetiştirmek istediklerini belirten Kaya, "Başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmalı ve çok özverili olmalısınız. Sizler bizlerin umudumuzsunuz. Sizlerin başarılı birer güreşçi olması için gerekenleri yapacağız" diye konuştu.

Baykan da çocukları kötü alışkanlıklardan kurtarmak için bu kursların düzenlendiğini anlattı. Kursu düzenledikleri için Kaya'ya teşekkür eden Baykan, buradan başarılı güreşçilerin çıkacağına inandığını kaydetti.

İletişim Teknolojilerinde Sosyal Medya Konferansı

Çiftlikköy Belediyesi tarafından "İletişim Teknolojilerinde Sosyal Medya Konferansı" düzenlendi.

Çiftlikköy Belediyesi Danışmanı ve Öğretim Görevlisi Yahya Özdemir, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'ndaki konferansta, internet sayesinde dünyanın büyük bir köy haline geldiğini söyledi.

Artık geleneksel medyanın, yerini sosyal medyaya bıraktığını belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Sosyal medya, kitleleri ve insanları bir araya getirmektedir. Türkiye'de internet kullananların sayısının 36 milyona vardı. Yapılan bazı araştırmalar sosyal medyanın aşırı kullanımının analitik düşünme yeteneğini köreltici etkisi olabileceğini gösteriyor çünkü insanlar başkalarının fikirlerini süzgeçten geçirmeyerek kendilerinin fikirleriymiş gibi içselleştirebiliyorlar. Onun için internet ortamında yazılanların iyi analiz edilmesi gerekiyor."

Özdemir daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile her insanın yasa önünde eşit olduğunun, işkenceye, kötü muameleye ve onur kırıcı cezalara tabi tutulamayacağının ilan edildiğini bildirdi.

Uzun, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, insan hakları kavramının ilk olarak 1215 yılında İngiltere'de kabul edilen Magna Carta ile gündeme geldiğini ifade etti.

Dünya İnsan Hakları Gününün, 10 Aralık 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapılan oturumda İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edilmesiyle başladığını hatırlatan Uzun, şunları kaydetti:

"İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, insanın doğuştan sahip olduğu kişisel hak ve özgürlükleri tanımlar, her insanın yasa önünde eşit olduğunu, işkenceye, kötü muameleye ve onur kırıcı cezalara tabi tutulamayacağını ilan eder. Son 10 yılda, gerek insan haklarının gündemde tutulması gerekse uygulamaya yansıması konusunda önemli adımlar atılmış ve büyük mesafeler alınmıştır. Bu bağlamda, tüm insanların adil ve eşit şartlara ulaşabilmesi adına 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyorum." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Altınova'da Güreş Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement