Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Çınarcık Şubesi'nin talebini değerlendiren Çınarcık Belediye Meclisi, cemevi yapımı için arsa tahsisinde bulundu.

24.08.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Çınarcık Şubesi'nin talebini değerlendiren Çınarcık Belediye Meclisi, cemevi yapımı için arsa tahsisinde bulundu.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Çınarcık Şubesi Başkanı Mahmut Demir ve vakıf üyeleriyle Menekşe Caddesi'nde tahsis edilen yaklaşık 1 dönümlük arsada incelemelerde bulundu.

Kurt, kendilerine bu yönde gelen talebi hemen değerlendirmeye alıp verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği, ibadetlerini ve dini vecibelerini yerine getirebilecekleri bir cemevi yapılabilmesi için arsayı tahsis ettik. Deniz gören, önü kapanmayacak bir arsada Çınarcık'a yakışan bir cemevi yapılacak. İnşallah en kısa zamanda proje çalışmalarını tamamlayıp temelini de birlikte atarız." diye konuştu.

Demir de, Başkan Kurt'a teşekkür ederek, "Biz de bundan sonra proje çalışmalarımızı hızlandırarak sosyal donatılara da sahip güzel bir cemevinin temelini atacağız." dedi.

Çiftlikköy'de belediye ait arsaların satıldığı iddiası

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, Çiftlikköy Belediyesi'nin 36 dönüm arsanın satılma kararını yaptığı yazılı açıklamayla eleştirdi.

Güler, Çiftlikköy Belediyesi'nin tarihte ilk kez büyük çapta böyle bir satış yaptığını ileri sürerek şunları kaydetti:

"Çiftlikköy Belediye Meclisi toplam 36 dönümlük 11 parselini satışa çıkarma kararı aldı, CHP bu satışa ret oyu verdi. Çiftlikköy Belediyesi kurulduğu 1987 yılından bu yana ne Süleyman Akbay, ne de Metin Dağ döneminde böyle büyük çapta bir arsa satışı yapmadı. Aksine her iki belediye başkanı da yaptıkları hizmetlerine ilave olarak büyük miktarda arsayı Çiftlikköy'e kazandırdı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a bu arsa satışlarından vazgeçme çağrısında bulunuyorum. Çiftlikköy her gün büyüyor, gelişiyor. Nüfusu artıyor. Dolayısıyla yeni imar ve donatı alanlarına ihtiyaç duyuyor. Siz bugün elinizdeki arsaları sebepsizce satarsanız gelecekte itfaiye binası, kültür merkezi, mahalle birimleri, park gibi belediye hizmetleri için gerekli olan arsaları nereden bulacaksınız?"

Köprülü kavşak projesi

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, hükümetleri döneminde Türkiye'nin her şehri her vilayeti gibi Yalova'nın da önemli yatırımlar ve hizmetler aldığını söyledi.

Trafiğin rahatlamasını sağlayan bu projenin Yalova için en önemli projelerden biri olarak gösterildiğine dikkati çeken Öztabak, şunları kaydetti:

"Yalova da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın özellikle takip ettikleri Tonami Meydanı Köprülü Kavşağı planlandığı şekli ile 30 milyon lira civarında bir yatırım ile tamamlanmış oldu. Hükümetimiz tarafından yapılan Yalova'nın trafik çilesinin çözümünde önemli rol üstlenen kavşak hayırlı uğurlu olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement