Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Çiftlikköy Belediyesi, 60 bin mevsimlik çiçeği toprakla buluşturdu.

15.11.2016 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiftlikköy Belediyesi, 60 bin mevsimlik çiçeği toprakla buluşturdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 60 bin mevsimlik çiçek dikti.

Yedi renkte hercai menekşeyle Çiftlikköy'ü renklendiren ekipler, sahil kesimi, refüjler, belediye çevresi ve park alanlarını mevsim çiçekleriyle donattı.

Ekipler, kış dönemi için 3 bin ağaç ve fidan da dikti.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, yaptığı açıklamada, bu sezon 80 bin tıbbi aromatik ve çalı grubu bitkisiyle peyzaj alanlarını yeşillendirdiklerini söyledi.

Silpagar, "7 renkte 60 bin mevsimlik çiçek ekimi gerçekleştiriyoruz. Bunların 25 binini sahil kesimine, 20 binini refüjlere, 15 binini de belediye bahçesi ve park alanlarına dikiyoruz. Çalışmalar bu ay sonuna kadar tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ortaylı söyleşisi

Yalova Belediyesince 29 Ekim-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen kültür sanat etkinlik programında değişiklik yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, daha önce 24 Kasım'da yapılacağı açıklanan Prof. Dr. İlber Ortaylı söyleşisinin Ortaylı'nın Türk Tarih Kurumu tarafından Macarsitan'da görevlendirilmesi nedeniyle ertelendiği belirtildi.

Ertelenen söyleşi yerine "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm" türküsü ile ün yapan Türk Halk Müziği Sanatçısı Faruk Demir, Yalova Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında 24 Kasım Perşembe günü saat 20.00'de Raif Dinçkök Kültür Merkezinde türküseverlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement