Yalova Kıyı Emniyeti Genel Müdürü: Gemilere Körfez'de Bir Trafik Düzen Sistemi Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Yalova Kıyı Emniyeti Genel Müdürü: Gemilere Körfez'de Bir Trafik Düzen Sistemi Kuruldu

Yalova Kıyı Emniyeti Genel Müdürü: Gemilere Körfez\'de Bir Trafik Düzen Sistemi Kuruldu

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü: Gemilere Körfez'de bir trafik düzen sistemi kurulduKIYI Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, "Otoyolda nasıl bir trafik düzeni varsa gemilere Körfezde bir trafik düzen sistemi kuruldu" dedi.

22.03.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü: Gemilere Körfez'de bir trafik düzen sistemi kuruldu

KIYI Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, "Otoyolda nasıl bir trafik düzeni varsa gemilere Körfezde bir trafik düzen sistemi kuruldu" dedi. Aktaş, bu sistemin paralı hizmet vereceğini açıkladı.

Yalova'nın Altınova İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Metin Oral, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş'ı makamında ağırladı. Burada gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, İzmit Körfezi'nde Bölge-Liman Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi'nin (VTS) kurulduğunu anlatırken şöyle dedi:

"İzmit Bölgesi'ne VTS kuruldu. VTS'de değişik kuleler var. Bunlar izleme kuleleri. İçerisinde 'CCTV' dediğimiz kamera sistemleri bulunuyor. Bunların içerisinde telsiz sistemleri bulunuyor. Yani bu kulelerden gemilerin körfeze girmeleriyle ilgili olarak bir kurallar manzumesi oluştu. Yani gemiler buralarda bekleyecek. Ondan sonra hangi limana gideceklerse bir trafik düzeni oluşacak. Bu trafik düzeni içerisinde gemiler limanlara yanaşacak. Kalktıkları zaman da bir trafik düzeni içerisinde gidecek. Otoyolda nasıl bir trafik düzeni varsa gemilere Körfezde bir trafik düzen sistemi kuruldu. Elemanlar şu anda pasif izleme dediğimiz izlemeyi yapıyorlar. Henüz aktif izlemeye geçilmedi. Aktif izlemenin prosedürlerini tamamlıyoruz. Bir taraftan da testler tamamlanacak."

Aytaş, bu sistemin de ücretli olacağını belirterek, "Bir taraftan da burası ücretli olarak hizmet verecek. Ücretli hizmet verilmesiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bir kararını bekliyoruz. Belli olduktan sonra da ücretli olarak bu gemi trafik sistemi devreye girmiş olacak" dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş daha sonra Beledriye Başkanı Metin Oral ile ilçedeki tarihi Dil Burnu Deniz Feneri'nde incelemede bulundu. Oral, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden tahsis edilen deniz fenerinin restore edilerek restoran-kafeterya olarak işletileceğini belirtti. Aytaş ise, atıl şekilde duran tarihi yapının halka kazandırılırken bir esere de sahip çıkılacağını belirtti.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ

22.03YLVDENIZFENERI

-Karşılama

-Konuşmalar

-Deniz feneri inceleme

(SÜRE: 01.40) (BOYUT: 53.4 MB)

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Kıyı Emniyeti Genel Müdürü: Gemilere Körfez'de Bir Trafik Düzen Sistemi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement