Yalova Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dijital Ambulans Dönemine Geçmiş Oluyoruz - Son Dakika
Güncel

Yalova Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dijital Ambulans Dönemine Geçmiş Oluyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Yalova'ya geldi.

09.03.2019 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Yalova'ya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Türkiye'de dijital ambulans dönemini başlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yalova programı kapsamında, Yalova Valiliği'ni ziyaret etti. Burada, sağlık personeli kıyafeti giyen çocuklar, Koca'yı çiçeklerle karşıladı. Yalova Valiliği'nde kurum müdürlerinden brifing alan Bakan Koca, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalova'ya 233 milyon liraya, 400 yataklı hastanenin yapılacağını söyleyen Bakan Koca, bu projeyle ilgili bilgi verdi. Koca, 'Biliyorsunuz son 16 yıldır iktidarımız, Yalova'ya 12 milyar değerinde hizmet getirdi. Bu hizmetin içinde özellikle ulaşımdan şehirciliğe, sağlıktan eğitime olmak üzere sağlıkda da 300 milyon toplam yatırım gerçekleşti. Yalova için üzerinde çok durduğumuz ve planlaması biten ve ihale süreci de biten 400 yataklı bir hastane yatırımımız var. Bunun 23 Ocak'ta ihalesi yapıldı. 400 yataklı hastanenin 233 milyon bedelle ihalesi tamamlandı ve toplam 200 dönümlük arazi üzerinde, 14 ameliyathanesi ve 105 yoğun bakım yatağı, 130 polikliniği olan deprem izolatörleriyle güvenliği sağlanan bir yatırımdan bahsediyorum. Toplam 710 günlük bir zaman diliminde tamamlanması yani biz 2 yıllık zaman diliminde ödenek sorunu oluşturmadan özellikle gelecek yıl sonuna 2021'in en geç başında tamamlama noktasında gayret içinde olacağımızı söylemek istiyorum. dedi. Bakan Koca daha sonra, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda da yeni hizmete giren ambulansların hizmete alım törenine katıldı.

TÜRKİYE'DE DİJİTAL AMBULANS DÖNEMİ

Bakan Koca, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de ambulans sayısını 5 bin 700'e çıkaracaklarını belirtti. Ambulanslarda bir de dijital dönüşüm yaptıklarını söyleyen Bakan Koca, 'Özellikle acil hizmetlerin Türkiye'nin geldiği noktada Dünya'da hem hava ambulansı yani helikopter, uçak ambulansı dahil olmak üzere bütün vatandaşlarımıza yani 82 milyon vatandaşımıza, ücretsiz bu hizmeti götüren bir başka ülke yok. Yalova'da bu süreçte 42 hastamız helikopter ambulansla taşınarak hizmet sağlamış olduk. Toplam ambulans sayımızı 4 bin 900'den 5 bin 300 oldu. İlave 400 ambulans daha alarak sayımızı 5 bin 700'e çıkarmış olacağız ki bu dünya ortalamasının önemli oranda üstünde olan bir rakamdan söz ediyoruz. Özellikle yeni dönemde ambulanslarımızı hizmetin dijital altyapılarını da sağlayarak dijital ambulans yapısına dönüştürüyoruz. Bunun ilk pilot uygulamasını da Şubat ayında Bolu'ndan başlamış olduk. Süreçte bütün ambulansların dijital yapıya dönüşümü ve bu dijital yapıyla birlikte müdahale imkanı veren gerektiğinde EKG'sini çeken ve bu yapılan uygulamaları merkezle irtibatlı bir şekilde daha önceden erkenden gerektiğinde müdahale etme imkanı veren dijital ambulans dönemine de geçmiş oluyoruzö dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Koca, ambulansın şoförlerine de anahtar teslimi yaptı. Bakan Koca, yeni hizmete alınan ambulansın direksiyonuna geçerek poz verdi.

Görüntü Bilgisi

-------------------

-Bakanın gelişi

-Basın açıklaması

-Çocuklara hediye vermesi

-Ambulans töreni

-Ambulansları incelemesi

Haber Süheyla GÖZDERELİLER- Görüntü İsmail ÖZTÜRK YALOVA, DHA

(Tür: Yurt)

Yalova Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dijital Ambulans Dönemine Geçmiş Oluyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dijital Ambulans Dönemine Geçmiş Oluyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement