Yalova Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Yalova Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, "Ben elimden ne geliyorsa üniversite için yapmaya varım. Ben her türlü olumsuzluğun geçmişte kalmasını diliyorum.

02.11.2018 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, "Ben elimden ne geliyorsa üniversite için yapmaya varım. Ben her türlü olumsuzluğun geçmişte kalmasını diliyorum." dedi.

Rektör Cebeci, Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, üniversitenin 2008 yılında kurulan genç bir üniversite olduğunu ifade ederek ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerde 93 programda toplam 14 bin 850 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.

4 yeni fakültenin kurulduğunu söyleyen Cebeci, "Üniversitemizi daha ileri düzeyde geliştirmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın da direktifleri doğrultusunda 4 yeni fakültenin açılış hazırlıklarını tamamlayıp, Yükseköğretim Kuruluna sunmuş bulunmaktayız. Yalova'nın sosyo-ekonomik durumu ve bölgesel ihtiyaçlarını göz önüne almak suretiyle üniversitemizin gelişim vizyonuna uygun olarak açılan fakülteler, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'dir. Bu fakültelerin eğitim-öğretime başlamasıyla üniversitemizin gelişim vizyonu hız kazanacaktır." diye konuştu.

Yalova Üniversitesi'nin geçmişte iyi yönetilmediğini savunan Cebeci, şunları kaydetti:

"8 sene çok kötü yönetildi. Rektörün işi bittiğinde kötü bir süreç geçirdi, rektör vekilleriyle yönetildi üniversite. Bir türlü olmadı. Bu süreçte en büyük zararı öğrenciler görüyor, Yalova'mız görüyor. Bizle beraber 2008'de kurulan üniversiteler bizi fersah fersah geçtiler. Son hocamız atandı, üniversite ile ilgili çok güzel bir değerlendirme yapmış. Baktım hocaya saldırmaya başladılar. Bu doğru değil. Biraz izin vermek, müsaade etmek lazım. Üniversite zor dönemler geçirdi. Şu anda yönetimi tamamen yenilendi. Yalova ne yazık ki 10 yıl geçirmesine rağmen üniversite farkında değil. Ben elimden ne geliyorsa üniversite için yapmaya varım. Ben her türlü olumsuzluğun geçmişte kalmasını diliyorum."

Törende, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ile CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından ilk ders verildi.

Törene, Yalova Vali Vekili İrfan Demiröz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement