Yalova Valisi Erbay Üçüncü Kez Göreve Döndü - Son Dakika
Güncel

Yalova Valisi Erbay Üçüncü Kez Göreve Döndü

Yalova Valisi Erbay Üçüncü Kez Göreve Döndü

Yalova Valiliği Görevinden Daha Önce 2 Kez Merkeze Alınan Doç.Dr.yusuf Erbay, Danıştay'da Açtığı 'göreve İade' Davasını Kazandıktan Sonra Bugün Yeniden Makamına Oturdu.

02.02.2011 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valiliği görevinden daha önce 2 kez merkeze alınan Doç.Dr. Yusuf Erbay, Danıştay'da açtığı 'göreve iade' davasını kazandıktan sonra bugün yeniden makamına oturdu. Valilik girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erbay, "Mahkeme kararını uygulamak için buradayım. Görevimin başındayım" dedi.

Yalova'da 2003 yılında başladığı valilik görevinden iki kez alınan Doç.Dr.Yusuf Erbay'ın son olarak başlattığı yargı sürecinde yine 'görevine iade' kararı çıktı. Geçen 18 Ağustos tarihinde tek kişilik kararnameyle merkeze alınan Vali Erbay, bu gelişmenin ardından yine yargı yoluna başvurdu. Uzun süreden bu yana görevine iade edilmesi için uğraş veren Erbay'ın Danıştay 5'nci Dairesi'nde görülen davada lehani karar verildi.

Vali Erbay'ın görev iade edilmesi nedeniyle merkeze alınan Vali Dursun Ali Şahin görevinden ayrıldı. Vali Şahin için Yalova Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Kurum müdürleri, belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle vedalaşan Şahin, herkesle tokalaştı.

Vali Yusuf Erbay da bugün saat 16.15'te Hükümet Konağı'na gelerek görev başladı. Vali Erbay, gazetecilerin soruları üzerine "Mahkeme kararını uygulamak için buradayım. Görevimin başındayımö dedi.

ERBAY'IN ÜÇÜNCÜ GELİŞİ

Yaklaşık 5 yıl süreyle Yalova'da "Vali" olarak görev yapan Yusuf Erbay, 2008 yılında Merkez Valiliği'ne atanmış yerine Mehmet Ersoy getirilmişti. Bu dönemde mahkemeye başvuran Erbay, 2009 yılında görevine iade edilmişti. Yalova'daki ikinci görev süresi oldukça kısa olan Yusuf Erbay, geçtiğimiz Ağustos ayında Bakanlar Kurulu kararnamesiyle yine merkeze alınmış yerine ise Gölcük Kaymakamı Dursun Ali Şahin getirilmişti. Erbay, yargı kararıyla Yalova Valiliği'ne üçüncü kez getirilmiş oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Valisi Erbay Üçüncü Kez Göreve Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement