Yamaç Paraşütçüsüne 23 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Yerel

Yamaç Paraşütçüsüne 23 Yıl Hapis Cezası

Yamaç Paraşütçüsüne 23 Yıl Hapis Cezası

Fethiye'de trafik kazası sonucu çıkan tartışmada bir kardeşin bıçakla ölümüne neden olan ve diğer kardeşi de yaralayan yamaç paraşütçüsü, 23 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

20.02.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de trafik kazası sonucu çıkan tartışmada bir kardeşin bıçakla ölümüne neden olan ve diğer kardeşi de yaralayan yamaç paraşütçüsü, 23 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.

Edinilen bilgiye göre, aracı ile Selim Topçu'nun evine giren Ölüdeniz'de yamaç paraşütü pilotluğu yapan Mehmet Yener Yılmaz, ev sahibi ve oğullarıyla ile tartıştı. Yaşanan tartışmanın ardından aracından aldığı bıçakla önce Ömer Topçu'yu (38) ardından Mustafa Topçu'yu çeşitli yerlerinden bıçakladı. Evli 2 çocuk babası market sahibi Mustafa Topçu (35) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kardeşlerden birini öldüren diğerini de yaralayan Mehmet Yener Yılmaz'ın Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılandı.

Fethiye Ağır Ceza mahkemesindeki karar duruşmasında tutuklu sanık Mehmet Yener Yılmaz'ın yanı sıra maktulun babası Selim Topçu, Annesi Şefika Topçu ve tutuksuz sanık Ömer Topçu'da hazır bulundu. Fethiye Cumhuriyet savcısının mütalaada bulunduğu Fethiye Ağır ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada son sözler ve mütalaaya karşı savunmalarda alındı. Katil zanlısı paraşütçü Mehmet Yener Yılmaz, cinayet olayında tahrik unsurları olduğunu belirtip, olay gecesi yaşadıkları bir kez daha anlatırken; "Olay sırasında küfür ve darba maruz kaldım. Üzerime gelinmeseydi bu olaylar yaşanmayacaktı" dedi.

Maktulun babası Selim Topçu ile Annesi Şefika Topçu, sanıktan şikayetçi olduklarını adalete güvendiklerini ve sanığın cezalandırılmasını istediler. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanık paraşüt pilotu Mehmet Yener Yılmaz'ı maktul Mustafa Topçu'yu kasten öldürme suçundan dolayı 15 yıl hapis cezası ile cezalandırırken, Ömer Topçu'yu da yaralamaktan dolayı 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Ömer Topçu ise Mehmet Yener Yılmaz'a yönelik olarak kasten yaralama suçu işlediği iddiasıyla 75 gün adli para cezası ile cezalandırırken, bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ömer Topçu, Mehmet Yener Yılmaz'a mala zarar vermek suçundan ise beraat etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yamaç Paraşütçüsüne 23 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement