Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımı, Dünya Şampiyonası Yolcusu - Son Dakika
Güncel

Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımı, Dünya Şampiyonası Yolcusu

Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımı, Dünya Şampiyonası Yolcusu

Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) Türkiye’deki tek yetkilisi olan THK, 6 kişiden oluşan Yamaç Paraşüt Milli Takımını dünya şampiyonasına gönderiyor.

27.04.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) Türkiye'deki tek yetkilisi olan THK, 6 kişiden oluşan Yamaç Paraşüt Milli Takımını dünya şampiyonasına gönderiyor. Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Havacı bir nesil yetiştirmenin asli unsurlarından biri hava sporlarıdır. Hava sporlarının bir kısmının meslek olması noktasında çalışmalar var. Biz, Meslek Edinme Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak bazı spor branşlarımızın aynı zamanda meslek olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) Türkiye'deki tek yetkilisi olan THK, 6 kişiden oluşan Yamaç Paraşüt Milli Takımını Arnavutluk'ta 5-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak dünya şampiyonasına gönderiyor. Arnavutluk Hava Sporları Federasyonu organizatörlüğünde gerçekleştirilecek olan Şampiyonaya 26 ülkeden 203 yarışmacı katılacak. Yamaç Paraşüt Dünya Şampiyonası yılda 1 defa yapılırken, şampiyonanın hangi ülkede yapılacağı, FAI Yamaç Paraşüt alt komisyonunda yapılan oylamayla 1 yıl önceden belirleniyor. Türkiye'yi şampiyonada Kerem Dinçer, Mustafa Uri, İbrahim Dinçer, Adil Gür, Özlem Bağ ve Bekir Atlıhan olmak üzere 5 erkek, 1 kadın paraşütçü temsil edecek.

Şampiyona öncesi paraşütçülerle birlikte basın toplantısı gerçekleştiren THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, önemli faaliyetlerinden birisinin de sportif havacılık faaliyetleri olduğunu belirterek, "Son yıllarda kurumun bir takım mali problemleri nedeniyle sportif havacılık alanındaki faaliyetlerinde bir eksilme olmuştu. Özellikle planör, yamak paraşütü, paraşüt gibi alanları tekrar organize ettik ve 2016 yılından itibaren ciddi olarak bu faaliyetleri yürütmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Havacılık Oyunları Olimpiyatlarının ilkini Antalya'da 1997 yılında yaptık"

Atılgan, yamaç paraşütünün FAI tarafından yapıldığını hatırlatarak, "FAI'nin bütün ülkelerde milli otoriteleri vardır. Yani 100 küsür ülkede otorite olarak belirlediği kurumlar var. Milletin kurumu olan THK, 1929'dan beri FAI'nin Türkiye'deki otoritesidir. Yani Türkiye'deki her türlü sertifikanın onaylanmasının mercii olan FAI'nin Türkiye'deki muhatap kabul ettiği tek kurum THK'dır. Bu kapsamda bir takım yarışmalar düzenlemekte. Hatta zaman zaman Havacılık Oyunları Olimpiyatları düzenlenmektedir. Bunun ilkini biz Antalya'da 1997 yılında yaptık. İkinci geçen sene Dubai'de yapılabildi. Yani THK benzerleri içinde FAI içinde örneği, eşi benzeri olmayan bir kurum. FAI'nin tamamını toplasanız THK kadar ediyor" değerlendirmelerinde bulundu.

"Bazı spor branşlarımızın aynı zamanda da meslek olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

1 bayan 5 erkek olmak üzere 6 sporcunun Arnavutluk'ta yapılacak olan Yamaç Paraşütü Hedef Yarışmasına katılmaya hak kazandığını söyleyen Atılgan, "26 ülke bu yarışmaya katılıyor. İnanıyorum ki arkadaşlarımız orada Türkiye'yi hakkıyla temsil edecekler ve dereceyle gelecekler. Önümüzdeki yıllarda hava sporları alanında daha da faaliyetlerimizi arttırmak için bu alandaki faaliyetlerimizi imkanlarımız ölçüsünde arttırarak devam ettireceğiz. Havacı bir nesil yetiştirmenin asli unsurlarından biri hava sporlarıdır. Hava sporlarının bir kısmının meslek olması noktasında çalışmalar vardır. Biz, Meslek Edinme Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak bazı spor branşlarımızın aynı zamanda da meslek olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

THK tüzüğünde, THK'nın aynı zamanda Hava Sporları Federasyonu olduğunu belirten Atılgan, THK'nın, Bakanlar Kurulunca onaylanan tüzüğün bağlayıcı hükmü doğrultusunda FAI'nin Türkiye'de temsilcisi olduğunu ve FAI'e her yıl sporcu sayısına bağlı olarak üye ülkelerince ciddi paraların ödendiğini ifade etti.

Baba oğul Türkiye için ter dökecek

Arnavutluk'ta düzenlenecek olan Yamaç Paraşüt Dünya Şampiyonasına katılacak olan sporculardan İbrahim Dinçer, oğlu Kerem Dinçer ile Türkiye'nin başarısı için birlikte ter dökecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımı, Dünya Şampiyonası Yolcusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement