Yamaha MT-09 yenilendi - Son Dakika
Otomobil

Yamaha MT-09 yenilendi

Yamaha’nın ilgi çeken MT serisinin yenilenen üyesi MT-09, azalan ağırlık ve artan gücüyle öne çıkıyor.

19.12.2020 19:13  Güncelleme: 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yamaha'nın ilgi çeken MT serisinin yenilenen üyesi MT-09, azalan ağırlık ve artan gücüyle öne çıkıyor.

Yeni EU5 889 cc CP3 motoru sayesinde 2021 model MT-09 sürücüsüne, daha fazla güç ve daha yüksek tork ile yolda daha fazla eğlence vaat ediyor.

2021 yılına girerken çok sayıda modelini güncelleyen Yamaha Motor yeni dönemde 125 cc, CP2, CP3 ve CP4 motorları da EU5 uyumlu olacak şekilde geliştiriyor. MT-09'un 889 cc EU5 CP3 motoru, daha iyi hızlanma için daha düşük devirde daha da yüksek doğrusal tork üretiyor.

Daha yüksek tork ve çevik bir his sunmak için 2021 model MT-09 EU5 uyumlu motor tamamen yeniden tasarlandı ve ağırlığı azaltıldı. Pistonlar, biyel kolları, kam milleri ve krank kutusu dahil olmak üzere kritik parçaların neredeyse tamamı yenilendi ve daha yüksek kapasitesine ve daha yüksek güç çıkışına rağmen mevcut tasarımdan 1.700 g daha hafif. Yeni motorda maksimum tork 93 Nm' ve maksimum tork yalnızca 7000 dev/dak'da elde ediliyor. Bu da devir ölçeğinde tam 1500 dev/dak'lık bir düşüşe işaret ediyor.

R serisi Supersport teknolojisi

Yeni MT-09, akıllı elektronik parçalardan biri olan yüksek teknolojili 6 eksenli IMU ile donatılmış ilk Yamaha Hyper Naked modeli. 2015'ten bu yana YZF-R1'de kullanılan sistemden yola çıkılarak geliştirilen yeni MT-09'daki 6 eksenli IMU, sensör düzeninde yapılan kapsamlı bir inceleme sayesinde yüzde 50 daha küçük ve yüzde 40 daha hafif.

İleri-geri, yukarı-aşağı ve sağ-sol yönlerinde hızlanmaların yanı sıra makinenin eğim, yalpalanma ve savrulma yönlerindeki açısal hızını sürekli olarak ölçen 6 eksenli IMU, elektronik sürücü yardımı özelliklerini kontrol eden ECU'ya gerçek zamanlı olarak veri gönderiyor. MT-09'da sınıfında lider bir dizi sürücü yardımı özelliği arasında yatışa duyarlı Çekiş Kontrol Sistemi (TCS), Kaydırma Kontrol Sistemi (SCS), ön tekerlek Kaldırma Kontrol Sistemi (LIF) ve Fren Kontrolü Sistemi (BC) bulunuyor.

Tam renkli 3,5 inç TFT gösterge

Yeni 3,5 inç TFT göstergeler, net ve hassas verileri gösteren tam renkli bir ekrana sahip. Hafif yapısı ve orta büyüklükteki düzeni, yeni LED far grubuyla sorunsuz bir şekilde uyum sağlayacak ve sürücünün gözünden bakıldığında kompakt ve çeviklik hissi uyandıracak şekilde seçildi. Çubuk şeklindeki devir göstergesi, devir yükselip alçaldıkça renk değiştiriyor ve ekranda saati, vites değiştirme göstergesini, su ve hava sıcaklığını ve daha fazlasını gösteriyor. Yeni ekran, 6 eksenli IMU ile bağlantılı ve sürücüler ekranlar arasında geçiş yapabiliyor.

Hızlı vites değiştirme sistemi

MT-09, kesintisiz ve debriyajsız tam gaz vites yükseltme ve sorunsuz vites düşürme sağlayan bir Hızlı Vites Değiştirme Sistemi (QSS) ile donatılıyor. QSS, akıcı bir şekilde vites yükseltmenizi sağlarken, aynı zamanda hızlı ve seri bir şekilde vites küçültmenizi de sağlıyor. A&S (kaydırmalı) debriyaj ile bu elektronik yardım sistemi, sürüş deneyimini dönüştürerek sürücünün daha heyecan verici hızlanma duygusu yaşamasını ve vites düşürme sırasında daha yüksek düzeyde şasi dengesi ve kontrol sağlıyor.

Minimalist tasarım

Yamaha, yenilenen MT-09'un yol tutuş performansını iyileştirmek, dinamik ve çevik bir görünüm kazandırmak üzere tüm gereksiz gövde parçalarının kaldırıldığı bir tasarım geliştirdi. Kompakt ön çamurluk ve minimalist far yatağı, bu güçlü çıplak şasi üzerindeki yegane gövde parçaları. Tamamı Crystal Graphite şasi renginde olan parçalar, şasiyi vurgulayarak motosiklete güçlü, amaca yönelik ve mekanik olarak saf bir görünüm kazandırıyor. İnce sele ve sivri kuyruk, yan panellerin ve diğer gereksiz eklemelerin tamamen ortadan kaldırılmasıyla, yüksek teknik özelliklere sahip bu Hyper Naked modelinin sade ama şık görünümünü vurguluyor.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Yamaha MT-09 yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu
    15:07 Denizli'de Sürücüsünün Çalıştırdığı Araç Alevlere Teslim Oldu

    Denizli'nin Çameli ilçesinde bir sürücünün otomobili çalıştırdıktan sonra aniden alevler yükseldi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. Araç kullanılamaz hale geldi ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Arnavutköy'de Kafa Kafaya Çarpışan Araçlar: 1'i Ağır 5 Yaralı
    12:29 Arnavutköy'de Kafa Kafaya Çarpışan Araçlar: 1'i Ağır 5 Yaralı

    Arnavutköy'de bir sürücü, karşıdan gelen otomobili görmeyerek sola dönüş yaparken kafa kafaya çarpıştı. Kazada 1'i ağır olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu
    12:26 Zonguldak'ta Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Yola Geçti, Sürücü 20 Metreden Aşağıya Uçmaktan Son Anda Kurtuldu

    Zonguldak-Ankara karayolu Gökgöl Mağarası mevkisinde meydana gelen kazada, bir otomobil kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Kazada yaralanan sürücü, 20 metreden aşağıya uçmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine gelen vatandaşlar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen sürücünün sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak yol güvenliğini sağladı.

  • Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı
    12:20 Tokat'ta Otomobil ile Tarım Aracı Çarpıştı: 1'i Ağır İki Kişi Yaralandı

    Tokat'ın Erbaa ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile tarım aracı çarpıştı. Kazada, patpat sürücüsü ağır yaralanırken, otomobil sürücüsü ise hafif yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü
    11:33 Bursa'da İki Otomobil Yangında Alev Topuna Döndü

    Bursa'da Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde meydana gelen iki ayrı olayda, otomobiller çıkan yangında alev topuna döndü. İtfaiye ekipleri müdahale etse de araçlar kullanılamaz hale geldi. Vatandaşlar, yangını söndürmeye çalışan kişiyi zarar görmemesi için uzaklaştırdı.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.


Advertisement