Yaman, Sason'da İmamlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Yaman, Sason'da İmamlarla Bir Araya Geldi

Yaman, Sason\'da İmamlarla Bir Araya Geldi

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Sason Müftülüğünün düzenlediği İmamlar toplantısında ilçedeki merkez ve köy cami imamları ile bir araya geldi.

16.04.2018 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Sason Müftülüğünün düzenlediği İmamlar toplantısında ilçedeki merkez ve köy cami imamları ile bir araya geldi.

Sason'da bir restoranda İlçe Müftüsü Hasan Kandemir, Diyanet-Sen İlçe Temsilcisi İlhan Güngördü ve cami imamları ile bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, yaptığı konuşmada Diyanet-Sen'in yetkili sendika olarak 2004 yılından bu yana yapılan çalışmalar hakkında din görevlilerine bilgi verdi. Yaman "Yetki kimliktir. Yetkiye istinaden KPDK'ya (kamu personeli danışma kurulu) yaptığımız sunumda 4/c - 4/b ayrımının ortadan kaldırılması, sözleşmeli din görevlilerinin bir an önce kadroya geçirilmesini ve diyanet işleri başkanlığından boş kadroların bir an önce doldurulması ve ayrıca din görevlilerine sınavsız lisans tamamlama hakkının bir an önce verilmesi gerektiği konusunda çalışmalarımız oldu. Çalışmalarımızın sonucunda elde edilen kazanımlarımızdan biride il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisinin verilmesidir. Sendikamızın din görevlilerine hak etiği değerinin verilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaman, Sason'da İmamlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement