Yangın Şehitleri"Nin İsimleri Yaşatılıyor - Son Dakika
Güncel

Yangın Şehitleri"Nin İsimleri Yaşatılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), orman yangınlarına müdahale sırasında hayatını kaybeden görevlilerin isimleri yangın söndürme helikopterlerine verildi.

12.01.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM), orman yangınlarına müdahale sırasında hayatını kaybeden görevlilerin isimleri yangın söndürme helikopterlerine verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, orman yangınlarında şehit olan çalışanlarının isimlerini yaşatmak istediklerini bildirdi.

"Yangın şehitleri"nin, ülkenin ormanlarını korumak için canlarını feda ettiğine dikkati çeken Eroğlu, "Biz de onların bu aziz hatıralarını yaşatmak için orman yangınlarıyla mücadele etmek maksatlı alınan helikopterimize isimlerini verdik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin orman yangınlarını söndürme konusunda çok başarılı olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bu başarıyı cefakar ve fedakar orman teşkilatımızın can siperane mücadelesine borçluyuz. Bu mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizi unutmamız mümkün değil. Bu yüzden böyle bir uygulamaya gittik. İsmini verdiğimiz helikopterlerin fotoğrafları ile birlikte sertifikalarını da şehitlerimizin ailelerine gönderdik" değerlendirmesinde bulundu.

-Şehit ormancıların isimleri

İsmi helikopterlere verilenlerden Talat Göktepe 25.07.1994'de Gelibolu Yarımadası Milli Park yangınında, Fuat Ardıç 23.05.1988'de Muğla'da çıkan orman yangını söndürürken rüzgarın ani yön değiştirmesi sonucu duman ve alevler içerisinde kalarak, Osman Erdal Tiryaki 25.10.1995'de çıkan ve yaralandığı orman yangını sonrası tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi'nde 08.11.1995'de, Ceyhan Güven 27.08.1995'de Balıkesir'de çıkan orman yangınına müdahale için yola çıktıktan sonra geçirdiği trafik kazasında, Ali Yağbasan ise 19.08.1989'de Tire'de çıkan orman yangınında rüzgarın aniden yön değiştirmesi sonucu şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yangın Şehitleri'Nin İsimleri Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement