Yangın Timi Göreve Hazır - Son Dakika
Güncel

Yangın Timi Göreve Hazır

Yangın Timi Göreve Hazır

Antalya’nın Manavgat ilçesinde olası orman yangınlarına müdahale edecek olan 2006 model mı-171-bambi 2,5 ton su kapasiteli yangın helikopteri, 7 mürettebatıyla Türkbeleni’nde konuşlandı.

05.06.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde olası orman yangınlarına müdahale edecek olan 2006 model mı-171-bambi 2,5 ton su kapasiteli yangın helikopteri, 7 mürettebatıyla Türkbeleni'nde konuşlandı.

1 Haziran-21 Ekim 2014 tarihleri arasında görev yapacak olan 2006 Model MI-171- Bambi 2,5 Ton su kapasiteli Yangın Helikopteri 7 mürettebatıyla Manavgat Türkbeleni'nde konuşlanmaya başladı. Helikopter deneme uçuşları yaparak hazırlıklarını tamamladı. Antalya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, Manavgat Orman İşletme Müdürlüğüne gelerek bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra Türkbeleni'ne giderek Yangın Helikopteri mürettebatı ile görüştü.

Helikopterin özellikleri hakkında bilgi veren Helikopter Sorumlusu Türk Pilot Okan Karlıkovalı, Helikopterin 2006 Model MI-171-Bambi 2,5 Ton su kapasiteye sahip olduğunu belirterek "Yangın Helikopteri 1 Haziran- 21 Ekim Tarihleri arasında Türkbeleni'nde kalacak ve olası yangınlara müdahale edecektir. Helikopterde Kaptan George Jogl (Çek Cumhuriyeti), Co Plot Jan Poprac (Slovak) ve Orman Endüstri Mühendisi Nadir Özkaya ile birlikte toplam 7 mürettebat bulunmaktadır. En büyük dileğimiz ormanlarımızın yanmamasıdır. Olası bir yangın durumunda bizler elimizden geleni yapacağız" dedi.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü olarak 1 Haziran İtibarı ile yangın hazırlıklarını bitirdiklerini belirten Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, "Tüm yangın havuzlarımız dolu vaziyette. Manavgat Belediyesi tarafından bir tehlike arz etmemesi için gerekli uyarılar yapılmıştır. Tüm ekip binalarımızın fiziksel yaşam koşullarını iyileştirdik. Ekip binalarımız, kulelerimiz. Tüm mevcut işçilerimizin 1 Haziran itibarı ile mevsimlik işçi alımlarını da yaptık. Arazözlerin bakım tamir, kişisel donanımlarla ilgili tüm malzeme tedarikleri tamamlandı" dedi.

Orman işçilerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından eğitim verildiğini belirten Hacıoğlu, "Arazöz eğitimi, yangın eğitimi, haberleşme eğitimi, İş sağlığı eğitimleri, Doktor Muayenesi gibi her yıl yapılan çalışmalarımızı tamamladık. Şu an itibarı ile bizde 8 tane yangın kulesi var. Helikopter Manavgat için büyük bir avantajdır. Bu helikopterimiz sadece Manavgat için değil bölgenin tamamında çalışmaktadır. Manavgat, Taşağıl, Alanya, Akseki gibi yerlere bakıyor ama Hatay, Mersin gibi yerlere de gidebilir oralardan da bize gelebilirler."

Manavgat'ta 2013 yılında çıkan yangınlarda toplam 150 Hektar alanın yandığını belirten Hacıoğlu "Bunlar içerisinde Oymapınar yangını yıldırımdan, Türkbeleni yangını bilinmeyen sebepten, Yalçıdibi yangını Motosikletin yanmasından kaynaklandı, Manavgat Barajı yangını kaçak avcılık piknik ateşinden çıktığı görüldü." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yangın Timi Göreve Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement