Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi Açıldı

Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi Açıldı

TÜYAK, Yangından Korunma Derneği ve Sektörel Fuarcılık tarafından üçüncüsü bu yıl 14-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi düzenlenen törenle açıldı.

14.11.2013 13:26  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılış töreninde konuşan TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, 2007 yılından önce yapılan; konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında, ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemlerinin hiç olmadığını ya da çok yetersiz düzeyde olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ayrıca İstanbul'da her gün ortalama 60 adet yangının çıktığını ve son yıllarda bu yangınlar arasında endüstriyel yapı yangınlarının sayısında hızlı bir artış gözlendiğini belirtti.

Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi 14 Kasım 2013 Perşembe günü yapılan törenle açıldı. Açılış törenine Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği Onursal Başkanı ve TÜYAK 2013 Yangın ve Güvenlik Sempozyum ve Sergisi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı ve TÜYAK Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Odakule'de felaket olabilir

Törende konuşan TÜYAK Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, kat sayısı yedinin üzerinde ve yüksekliği 21 metreden yüksek binaların "yüksek binalar" kapsamına girdiğini hatırlatarak, bu binalarda meydana gelen yangınlarda ölü ve yaralı sayısının genelde fazla olduğunu belirtti. İstanbul'da her gün ortalama 60 kadar yangın meydana geldiğini sözlerine ekleyen Kılıç şöyle konuştu:

"2007 yılından önce yapılan; konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında; ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemlerinin neredeyse hiç yok, ya da çok yetersiz düzeyde. İstanbul'un tanınmış iş merkezlerinden olan Odakule binasında bile, yangın merdiveni ve yağmurlama sistemi bulunmamaktadır. Odakule'de meydana gelen iki yangının ardından, Bakanlar Kurulu tarafından 2002'de yayımlanan Binaların Yangından Korunma Yönetmeliğine göre üç yıl içinde yangın merdiveni, yağmurlama sistemi yapılması ve yangın güvenlik holleri oluşturulması gerekmesine rağmen, hala yangın merdiveni ve yağmurlama sistemi yapılmamıştır. Zira mevcut merdiven doğrudan ofislere açılmakta, önünde yangın güvenlik holü bulunmamaktadır. Odakule binasına iki adet yangın merdiveni yapılması ve otomatik söndürme sistemi tesis edilmesi hem risk açısından hem de yönetmelikler açısından zorunludur. Günümüzde, hafta içi alt katlarda oluşan bir yangında felaket denebilecek boyutta can kaybı olabilir.

Yangın kader değil, tasarımla önlenebilir

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ayrıca yangınların kader olmadığını, tasarımla önlenebileceğini belirterek, "Özellikle yüksek binalarda iki şey ölüme sebebiyet verir. Biri duman diğeri ise mimardır. Yangınlar, iyi tasarımla ve iyi alınan yangın güvenlik önlemleriyle başlamadan söndürülmüş olur. Malzeme seçimi hayati önem taşımaktadır. Çünkü yanacak malzeme yoksa yangın da yoktur. Yüksek binalarda yanmaz malzeme ya da zor yanıcı malzemeler kullanılmalıdır." diye konuştu.

Tarihi binalar bir gün bitecek

TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı ise açılış töreninde yaptığı konuşmada tüm amaçlarının güvenli bir çalışma ve yaşama alanları yaratmak ve toplumun yangın ve yangın güvenlik önlemleri konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Yangın söz konusu olduğunda "kaza" diye bir kavramı anlamanın mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Turanlı, "güncel fayda peşinde koşmanın getirdiği olumsuzlukları kaza olarak tanımlamak akla mantığa sığmayan bir gerçekliktir." dedi. Özellikle tarihi binaların korunarak gelecek nesillere taşınması gerektiğinin altını çizen Turanlı, "Tarihi yapılarda koruma – kullanma dengesini çok iyi gözeterek bu yapıları geleceğe aktarmamız gerekiyor. Bu dengeyi korumazsak tarihi binalarımız bir gün bitecek.

TÜYAK 2013, yangına, sabotaja, depreme, iş kazalarına, çevre risklerine karşı, önceden haber alan, algılayan, uyaran ve uygun çözüm bulan yeni cihaz ve sistemleri tanıtmak, günümüz teknolojisine uygun koruma ve önleme sistemlerindeki gelişmeleri ve yeni tasarım esaslarını açıklamak, problemleri tartışmak, üretici ve kullanıcıları bir araya getirmek, konu ile ilgili olan yönetmelik ve standartlardaki gelişmeleri açıklamak amacıyla düzenlenmektedir.

14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında WOW Convention Center'da düzenlenen TÜYAK 2013'te kurulan stantlar sayesinde çeşitli firma ve ziyaretçilerin buluşma fırsatı yakalayacağı sempozyumun hedef kitlesini kamu kurumları, devlet teşekkülleri, belediyeler, sivil toplum örgütleri, endüstriyel tesisler, organize sanayi bölgeleri, itfaiye birimleri, turistik tesisler, oteller, alışveriş merkezleri ve hastaneler oluşturuyor. Sempozyum boyunca yangın güvenliği alanında en son teknolojilerden oluşan yangın güvenliği çözümlerini sergileyen firmalar yeni iş fırsatları yaratma şansı bulacak.

Sempozyuma destek veren kurum ve kuruluşlar arasında İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi (EMO), Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD), Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği (TİGİAD), Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), Türk Mimar Mühendis Müşavirler Birliği (TMMMB), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA), Petrol Sanayi Derneği (PETDER), Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement