Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası

İzmir'de, 16 ülkeden itfaiye takımlarının katıldığı Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nın ilk gününde yapılan kule tırmanma yarışları tamamlandı.

28.09.2017 01:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, 16 ülkeden itfaiye takımlarının katıldığı Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası'nın ilk gününde yapılan kule tırmanma yarışları tamamlandı.

Erkeklerde bu yıl 13'üncüsü, kadınlarda ise 9'uncusu düzenlenen şampiyonanın ilk gününde, Fuar Kültürpark içinde kurulan tırmanma kulesine tırmanma yarışları yapıldı.

Takımların merasim geçişi ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Uluslararası Yangın ve Kurtarma Sporları Federasyonu İcra Komitesi Başkanı Andrey Kalinin, sıcak tavırlarından dolayı İzmirlilere teşekkür etti.

Yangın ve kurtarma sporunun, zor bir spor olduğunun altını çizen Kalinin, "Bu spor, basit bir spor değil. İnsan hayatını doğrudan etkileyen bir spordur. Bu kulvarlarda geçen her saniye insan hayatını etkiler. Yangın ve kurtarma sporu, sadece düz zemine değil, dikine de koşulan tek spordur. Sporcular, atlet kadar hızlı, halterci kadar güçlü olmak zorundadır ve bu özellikleri olağanüstü hallerde, deprem ve afetlerde gereklidir." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bu şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İtfaiyecilik, can ve mal emniyetidir. Cesarettir, fedakarlıktır, gözü pekliktir. İtfaiye takımlarının yarıştığı bu etkinlik, barışı, dostluğu, rekabeti, mücadele azmini itfaiye teşkilatlarına öğretmektedir. Barışın, hoşgörünün kenti İzmir'e hoş geldiniz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu, olimpiyat meşalesini sporculara verdi. Sporcu Bahadır Karamanlı, parkurda bir tur atarak olimpiyat ateşini yaktı.

Daha sonra kadınlar ve erkeklerde yarı final ve final müsabakaları yapıldı.

Müsabakalar sonunda kadınlar kule tırmanmada Rusya'dan Anna Staradimova birinci, Belarus'tan Victoria Osipova ikinci, Rusya'dan Anjelika Dokanera üçüncü oldu.

Erkeklerde ise birinciliği Rusya'dan Stanislav Titorenko, ikinciliği Ukrayna'dan Vadym Luchynskyi, üçüncülüğü ise Rusya'dan Eugene Rabtsevich kazandı.

Kadınlarda birincilik ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, erkeklerde ise İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Pervin Şenel Genç verdi.

Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yangın ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement