Yangında İki Oğlunu Kaybeden, Bir Oğlu da Yatağa Bağlı Kalan Anne İçin Ev Kiralandı - Son Dakika
Güncel

Yangında İki Oğlunu Kaybeden, Bir Oğlu da Yatağa Bağlı Kalan Anne İçin Ev Kiralandı

Yangında İki Oğlunu Kaybeden, Bir Oğlu da Yatağa Bağlı Kalan Anne İçin Ev Kiralandı

İSTANBUL Ataşehir'de sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 2 oğlunu kaybeden, 1 oğlu da yatalak kalan 69 yaşındaki Havva Yılbaşı'na Senoz Derneği sahip çıktı.

11.03.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Ataşehir'de sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen 2 oğlunu kaybeden, 1 oğlu da yatalak kalan 69 yaşındaki Havva Yılbaşı'na Senoz Derneği sahip çıktı. Yılbaşı ailesi için memleketleri olan Rize'nin Çayeli'nde ev kiralayan, eşyalarını da alan Senoz Derneği, aile için ev satın almak amacıyla da kampanya başlattı.

Olay İstanbul Ataşehir'de 23 Aralık'ta meydana geldi. Sobadan sızan gazdan zehirlenen 42 yaşındaki Hüseyin ve 34 yaşındaki Sabri Yılbaşı hayatını kaybetti, oksijensiz kalan 40 yaşındaki Mustafa Yılbaşı ise felç geçirdi, yatağa bağımlı hale geldi. Olay sonrasında, Çayeli İlçesi Senoz Vadisi'ndeki Çukurluhoca Köyü'nden olan aileye Senoz Derneği sahip çıktı ve Çayeli İlçesi'nde aile için ev kiraladı. Havva Yılbaşı ve yatalak oğlu Mustafa Yılbaşı eve yerleştirildi.

Yılbaşı ailesini evlerinde ziyaret eden Senoz Derneği Başkanı Bahattin Boncukçu, derneğin Çayeli temsilcisi Ahmet Ali Kork ile dernek üyesi Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu, geçmiş olsun dileklerini ilettikleri aileye her zaman yanlarında olacaklarını bildirdi. Dernek Başkanı Bahattin Boncukçu, derneğin benzer amaçlar için var olduğunu belirterek, "Kaymakamlık ve belediye de bizlere yardımcı oldu. Aileye ev kiralandı. Onlara bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bize. Şimdi de ev almak için kampanya başlattık. Senoz halkının katkıları ile evi alacağız" dedi.

Dernek üyesi Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu ise, zor günlerinde ailenin yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, "Devletimiz aileye her türlü yardımı yapıyor. Son yıllarda devletin bu imkanları çok geniş. Yetmediği yerlerde de bizler komşuları olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu, Senoz halkına seslenerek bu tür yardımlar yapılabilmesi için derneğe katkı yapmalarını istedi.

- Çayeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yangında İki Oğlunu Kaybeden, Bir Oğlu da Yatağa Bağlı Kalan Anne İçin Ev Kiralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement