Son dakika haber | Yangından yaralı kurtulan güvercin, tedaviye alındı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haber | Yangından yaralı kurtulan güvercin, tedaviye alındı

Edinilen son dakika gelişmesine göre OSMANİYE'deki orman yangınlarında, baş kısmında yanık oluşan güvercin, hayvanseverler tarafından götürüldüğü veteriner kliniğinde tedaviye alındı.

13.08.2021 10:36  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OSMANİYE'deki orman yangınlarında, baş kısmında yanık oluşan güvercin, hayvanseverler tarafından götürüldüğü veteriner kliniğinde tedaviye alındı.

Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü Kilimli mevkisine kadar yayılan, 4 günlük çalışmayla söndürülen orman yangınlarında, yaban hayvanları da zarar gördü. Yangın bölgesinde çalışma yapan hayvanseverler, buldukları baş kısmında yanık oluşan güvercini Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Tedavi Merkezi'ne götürdü. Antibiyotik tedavisi uygulanan kuş, daha sonra yoğun bakım ünitesine konuldu.

Güvercinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Geldiğinde neredeyse baş derisi yoktu. Hemen bölgeye antibiyotik uyguladık. Şu an için yoğun bakım ünitesine koyduk. Isı ve nem ayarlarını uyguladık. Biz buradaki canlara, sizlerin destekleriyle yaşam hakkı vermeye çalışıyoruz. Osmaniye, Marmaris, Bodrum, Milas, Manavgat ve son olarak da Çine'de çıkan orman yangınları sonrasında birçok teknik ekip ve donanımla sahadayız" dedi.

Laçinbala, yaralı güvercinin, tedavisinin ardından doğaya salınacağını söyledi.


Son dakika haber | Yangından yaralı kurtulan güvercin, tedaviye alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son dakika haber | Yangından yaralı kurtulan güvercin, tedaviye alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement