Yangını Söndüreyim Derken Ölüyordu - Son Dakika
Güncel

Yangını Söndüreyim Derken Ölüyordu

Yangını Söndüreyim Derken Ölüyordu

İzmir'in Torbalı ilçesinde evleri yanarken alevlere müdahale edip söndürmek isteyen, vatandaşlar tarafından iki kez kurtarılan ancak üçüncü defa içeri giren genç dumandan fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

08.02.2017 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde evleri yanarken alevlere müdahale edip söndürmek isteyen, vatandaşlar tarafından iki kez kurtarılan ancak üçüncü defa içeri giren genç dumandan fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Muratbey Mahallesi Yaprak Yapı Sitesi D Blok'ta Şener Çal'a ait dairede elektrik sobasının devrilmesi nedeniyle yangın çıktı.

Yangın esnasında evde tek başına olan Volkan Çal (18), alevlere müdahale etti. Yangını fark eden bir esnaf, alevleri söndürmeye çalışan Volkan Çal'ı zoraki ikna ederek dışarı çıkarttı. Ancak Çal tekrar eve girince bu sefer mahallenin gençleri tarafından dışarı çıkartılarak uzaklaştırıldı.

Gençlerin elinden kurtulan Çal, bu kez balkondan içeri girerek alevlere müdahale etmeye çalıştı. Çal'ın dumandan etkilendiğini ve zor durumda olduğunu gören gençler, Çal'ı bir kez daha dışarı çıkarttı. Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri Çal'ı ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Vatandaşların haber vermesinin ardından gelen itfaiye ekibi, diğer evlere sıçramadan yangını söndürdü.

"İçeriden çıkmak istemiyordu"

Yanan evi söndürmek için çaba sarf eden Yaşar Güner, insanlık görevini yerine getirdiğini belirterek "İş yerimin karşısında bulunan apartmanın zemin katından çıkan dumanları görünce hemen olay yerine koştum. Volkan Çal'ı içeriden çıkartmaya çalıştım. Ancak içeriden çıkmamak için direndi. Çevreden gelen gençlerin yardımıyla Volkan'ı dışarı çıkarttık. Ama yine içeri girdi. Bir kez daha çıkarttık bu kez de balkondan içeri girdi. Sonunda ambulansa aldılar. Ben vatandaşlık görevimi yerine getirdim" dedi.

Evlerinin yandığı haberini aldıktan sonra hemen olay yerine koşan anne Ayşe Çal (43) ve baba Şener Çal (48) ise oğullarının hastaneye kaldırıldığını öğrenince Torbalı Devlet Hastanesi'ne geldi.

Hastane bahçesinde olayı anlatan baba, "Biz olay sırasında çalışıyorduk. Gelen telefon üzerine bilgimiz oldu ve hemen eve geldik. Oğlum yangını söndürebilmek için bayağı mücadele etmiş. Dumandan etkilenmiş ve şu an hastanede. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dumandan etkilenen Çal'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yangını Söndüreyim Derken Ölüyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri Başladı
    14:49 MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri Başladı

    Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) askeri öğrenci aday tercih işlemleri, 10 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Tercih işlemleri https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden yapılacaktır.

  • Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor
    14:48 Hayrat İnsani Yardım Derneği, Brezilya'da 5 Bin Kur'an-ı Kerim Dağıtıyor

    Hayrat İnsani Yardım Derneği, 'Dünya Kur'an Okuyor' sloganıyla yürüttüğü faaliyet kapsamında, Brezilya'da 5 bin Kur'an-ı Kerim'i dağıtıyor. Dernek, bugüne kadar 41 ülkede 1 milyon 400 binden fazla Kur'an-ı Kerim dağıtırken, Brezilya'da 3 bin Kur'an-ı Kerim Müslümanlara ulaştırıldı ve 2 bin Kur'an-ı Kerim'in de farklı bölgelere dağıtılması planlanıyor. Dernek yetkilileri, Türk Hava Yolları'na destekleri için teşekkür ederek, faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi
    14:47 Gemlik Belediyesi'nde 23 Nisan etkinlikleri gerçekleştirildi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam temsili vekaletini öğrencilere devretti. Lunapark ve Kent Lokantası çalışmaları hakkında bilgi verildi.


Advertisement