Yangının yaralarını sarmak için Kıyı Ege Belediyeleri tek yürek - Son Dakika
Güncel

Yangının yaralarını sarmak için Kıyı Ege Belediyeleri tek yürek

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, Birliğin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yangın bölgesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

12.08.2021 16:08  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İncelemede bölgenin ihtiyaçları belirlenirken, bundan sonra izlenecek yol haritası da çizildi. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Batur, "Yangınlar gerçekten hepimizi çok üzdü, tam bir felaket yaşandı. Buradaki belediyelerimiz ellerinden gelen bütün çabayı gösterdi. Özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu bölgeye bütün imkânlarını seferber etti. CHP'li belediyeler pandemide olduğu gibi yangında da çok ciddi başarı gösterdi. 50'ye yakın belediye burada görev yaptı ve hâlâ hep birlikte göreve devam ediyorlar" dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin de başkanlığını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Birliğin Yönetim Kurulu ve Birlik üyesi belediye başkanları ile birlikte yangın bölgesine gitti. Yangının en çok etkili olduğu ilçelerde Milas'tan başlayan incelemelerde Başkan Batur, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaklaşık on beş gündür bölgede yangınla mücadele çalışmalarına katılan Konak Belediyesi ekiplerini de ziyaret eden Başkan Batur, ekiplere teşekkür ederek kolaylıklar diledi. Başkan Tokat ve Başkan Balkan'dan bölgenin durumu, yaşanan hasar tespiti ve ihtiyaçlarla ilgili detaylı bilgi de alan Batur, ihtiyaç duyulan malzemelerin olduğu bir yardım kamyonunun da Konak'tan Milas'a hareket edeceğini söyledi.

Kıyı belediyeler birlikte mücadele ediyor

Yangın bölgelerindeki ziyaretlerine Milas ile başlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'tan yaşanan felaketle ilgili detayları ve hasar durumunu dinledi. Ziyarette, yangından etkilenen bölgelerden Küçükkuyu'nun Belediye Başkanı Cengiz Balkan da bölgeyle ilgili bilgi verdi. Kıyı Ege belediyelerinin hızla bir araya gelerek yangınla beraber mücadele ettiklerini vurgulayan Başkan Batur, şöyle konuştu:

"Bugün, Kıyı Ege Belediyeler Birliğimizin değerli yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hasar tespitlerini yapmak ve ihtiyaçları belirlemek üzere yangın bölgesine geldik. 'Bundan sonra yapılacaklar nedir?' bunların tespiti için buradayız. Yine, Kıyı Ege Belediyeler Birliğimizin Yönetim Kurulu'nda birlikte görev yaptığımız çok değerli arkadaşımız Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat'a geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Biraz sonra da Bodrum Belediyesi'ni ziyaret edeceğiz. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak Tekirdağ'dan başlayıp Antalya'ya kadar yüzü aşkın belediyenin birlikte olduğu bir kurumuz. Son yaşanan yangınlar gerçekten hepimizi çok üzdü, tam bir felaket yaşandı. Tabii, buradaki belediyelerimiz ellerinden gelen bütün çabayı gösterdi."

CHP'li belediyelerin başarısı

Yangınla mücadelede, pandemi sürecinde de olduğu gibi CHP'li belediyelerin çok ciddi mücadele ederek başarı gösterdiklerinin altını çizen Başkan Batur şöyle dedi:

"Özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu bölgeye bütün imkânlarını seferber etti. 50'ye yakın belediye burada görev yaptı. Ve gururla söyleyeceğimiz şu ki; bu belediyelerimiz, hâlâ hep birlikte göreve devam ediyor. Mesela bizim Konak Belediyesi'ndeki arkadaşlarımız şu anda burada çalışıyor. CHP'li belediyeler pandemide olduğu gibi yangında da çok ciddi başarı gösterdi. Hele ki bazı bölgelerde hasarın az olması, can ve mal kaybının yaşanmamasında en önemli rol itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiydi. Aynı hızı Orman Bakanlığı gösteremedi. Doğa artık bu işin şakası olmadığını bize anlatıyor, umuyoruz bundan gerekli dersleri çıkarırlar" dedi.

Belediyeler sınavı geçti

Yangından en fazla etkilenen ilçelerden olan Milas'ta belediyelerin bir araya gelerek hep birlikte ve ciddiyetle hareket ettiğini ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da belediyelerin başarılı bir sınav verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Devlet ne yazık ki yangını söndürmede yetersiz kaldı. İllerden gelen itfaiye ekipleri ise özellikle köylerdeki hasarı en aza indirdi yaptığı çalışmalarla. Onlar sayesinde hayvan ve ev zararı en aza indi. Belediyelerimiz ciddi çalışmalar yaptı. Kırsal ve yerleşim alanlar korundu. İmara, ranta, turizm rantına dönük kafalarında bir takım düşünceler olduğunu duyuyoruz ve bu konuda ciddi kaygımız var. Yangından 11 mahalle etkilendi, 50 kilometrekarelik alan yandı. Can kaybı olmadı ama orman korunamadı. Sadece orman yanmadı, tarım alanları da yandı. Muğla'da arıcılık bitti. Yangının başladığı anda uçaklar gelseydi sadece beş dönüm alan yanardı. Bakanlık başarılı olamadı. Başta ciddiyeti anlamadı. Bizler bölgeyi bilen insanlarız, dinlemediler. Bu yangın anızdan başladı. Orman Müdürlüğü ekipleri anız diye müdahale etmedi. Bu anlayış ormanı yaktı.Bu yangında belediyecilik çok başarılı sınav verdi."

Yardım kamyonu yola çıkıyor

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı olarak bölgede bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Milas'taki incelemelerin ardından beraberindeki heyetle birlikte Mazı, Çökertme ve Bodrum'u da ziyaret etti. Başkan Batur, bölgenin ihtiyacına göre hazırlanan yardım kamyonunun da Konak'tan hareket ederek Milas'a geleceğini söyledi. Talebe göre yardımların devamının geleceğini de sözlerine ekleyen Batur, bölgede vatandaşlarla da konuşarak, ihtiyaçlarını sordu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yangının yaralarını sarmak için Kıyı Ege Belediyeleri tek yürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus Ekran Özellikleri Ortaya Çıktı
    11:09 iPhone 17 Plus Ekran Özellikleri Ortaya Çıktı

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya koydu. Apple analistlerine göre, iPhone 17 serisinde değişiklik yapılacak ve Plus modeli daha küçük bir ekranla gelecek.

  • Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek
    11:08 Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisiklet turizmi ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve BAKKA iş birliğiyle 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, panel, çalıştay ve bisiklet turu olmak üzere 3 farklı aşamadan oluşacak ve bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.


Advertisement