Yanlış İlaç Küçük Muhammed'i Canından Ediyordu - Son Dakika
Sağlık

Yanlış İlaç Küçük Muhammed'i Canından Ediyordu

Yanlış ilaç küçük Muhammed'i canından ediyordu Aile yanlış ilaç veren doktordan şikayetçi olduKARABÜK - Karabük'te İbrahim ve Vasfiye Özay çiftinin 8 yaşındaki oğulları Muhammed Siraç doktor ihmalinin kurbanı oluyordu.

23.10.2018 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yanlış ilaç küçük Muhammed'i canından ediyordu

Aile yanlış ilaç veren doktordan şikayetçi oldu

KARABÜK - Karabük'te İbrahim ve Vasfiye Özay çiftinin 8 yaşındaki oğulları Muhammed Siraç doktor ihmalinin kurbanı oluyordu.

İddiaya göre, Karabük'te yaşayan İbrahim ve Vasfiye Özay çifti oğulları Muhammed'i yüksek ateş şikayeti ile götürdükleri hastanede yaşadıkları talihsiz olay küçük Muhammed'i canından ediyordu. Doktorun yanlış ilaç vermesi ile ölümden dönen küçük Muhammed'in ailesi olaya tepki gösterdi. 12 yaşından küçüklerin kullanmaması gereken ilaç, 8 yaşındaki Muhammed'in vücudunda çeşitli reaksiyonlar göstermesine neden oldu. Aile çocuğuna yanlış ilaç veren doktordan şikayetçi oldu.

Baba İbrahim Özay, yüksek ateş şikayeti ile çocuğunun eşi tarafından hastaneye getirildiğini, acil bölümünde bulunan bir doktorun 8 yaşındaki oğluna verilmemesi gereken ilacın verildiğini belirterek, "Eşim reçeteyi almak için eczaneye gidiyor. Burada eşime bu ilacın çocuğa göre olmadığını söylemişler. Hayati sıkıntılar doğurabileceğini, hayati tehlikeye sokacak reaksiyonlara sebep olabileceğini belirtmişler. Eczacı eşime tekrar hastaneye dönmesini, bu ilacın değiştirmeleri gerektiğini ve bu ilacın düşük dozdaki şurubunun verilmesini söylemişler. Eşim hastaneye geri dönüyor, doktorun yanında bulunan sekreter eşimin durumu anlatmasına doktorun molada olduğunu söylemiş. Eşim de çocuğu eczaneye bıraktığını ve doktoru arayıp arayamayacağını sorduğunda sekreter arayamayacağını söylemiş. Benim hastanede çalışan birçok arkadaşım var. Konuyu anlattım ve böyle bir durumda doktoru arayıp arayamayacaklarını sordum. Bana arayabileceklerini söylediler, sekreter keyfi olarak aramamış" dedi.

"12 yaş altına bu ilaç verilemez"

Sekreterden olumsuz cevap alan eşinin eczaneye tekrar geri döndüğünü ve eczacının da reçeteyi doktorun yazdığı şekilde vermek zorunda olduğunu ifade ettiğini söyleyen Özay, "Eşim beni aradı, ben ilacın ne olduğunu öğrendiğimde zaten sinirlendim. Bu ilacı nasıl verir diye ve asla kullandırtmamasını söyledim. İş yerinden geldiğimde ilacın içeriğini okuduğumda çocuğun yaş grubunu kabul etmiyor. 12 yaş altına bu ilaç verilemez diyor" diye konuştu.

"Bu ilacı çocuğa nasıl verdiniz?"

Gece saatlerinde çocuğunun ateşinin tekrar yükseldiğini ifade eden Özay şunları söyledi: " Dedik ki doktorun bir bildiği olabilir. Özellikle tablet yazıyorum demiş. Vicdan olarak ileride bir sıkıntı yaşamamak ve bu inadımız yüzünden çocuğumuz zarar görmesin diye ilacı yarım olarak verdik. Bir saat sonra kaşıntı başladı. Gece vücudunda kırmızı benekler oluştu. Sabahleyin gözünde yüzünde burun delikleri içerisinde ayaklarında parmak aralarında patlaklıklar oluştu. Bundan dolayı çocuğumuzu apar topar aynı hastanenin acil bölümüne başka bir doktora gösterdik. Zaten doktor ilacı gördüğü zaman bir reaksiyon gösterdi ve bunu çocuğa nasıl verdiniz dedi. Kendi meslektaşının yazdığını söyledik ve o da yazamayacağını söyledi. Doktor çocuğuma iğne yapıp 15 güne düzeleceğini söyleyip belirleyeceği reçeteyi kullanmasını söyledi. O doktorun vermiş olduğu ilaç aynı ilaç markası 100 miligram şurup. "

'Verilen ilaç yaş grubuna uygun'

Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunan baba Özay, çocuğuyla ilgili raporlar hazırlayacak hekimleri beklediğini fakat kimsenin gelmediğini dile getirerek şikayetle ilgili cevabın başhekimlik tarafından 25 gün sonra verildiğini ve bu cevapta 'ilacın yaş grubuna uygun' ifadesinin yer aldığını belirtti.

"Markete giderken yüzümü kapatıyordum"

8 yaşındaki Muhammed Siraç ise hastalık sürecinde yüzünde çıkan yaralardan dolayı utandığını ifade ederek "Elim ayağım patladı, topuğumun üzerinde yürüdüm. Parka giderken annemin kucağında gidiyordum, salıncağın demirlerinden tutamadığım oldu. Markete giderken yüzümü kapatıyordum, utanıyordum" dedi.

Yanlış İlaç Küçük Muhammed\'i Canından Ediyordu
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Yanlış İlaç Küçük Muhammed'i Canından Ediyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement