Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ta Bu Ay - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ta Bu Ay

Inge Morath ve Eve Arnold fotoğrafları ve yaşamlarıyla birlikte ele alınacaklar.

28.12.2012 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OCAK 2013

görseller için; http://www.ykykultur.com.tr/basin/

2 Ocak Çarşamba

Söyleşi

Fotoğraf Okumaları

Fotoğrafın Kraliçeleri: Inge Morath ve Eve Arnold

Konuşmacı: Merih Akoğul

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Merih Akoğul'un hazırlayıp sunduğu Fotoğraf Kulübü etkinliğinin Ocak ayı programında dünyanın en önemli fotoğraf ajansı Magnum Photos'un iki önemli kadın fotoğrafçısı Inge Morath ve Eve Arnold fotoğrafları ve yaşamlarıyla birlikte ele alınacaklar.

Fotoğrafın, foto röportajlar üzerinden haber iletmede büyük rol oynadığı, dünyanın dergiler aracılığıyla evlere taşındığı siyah beyaz günlerin tanıklığını bu iki fotoğrafçının duyarlılıkları üzerinden görmek gerçekten önemli bir görsel deneyim.

Fotoğrafın bu iki kraliçesini, tatlı bir rekabet ve bitmeyen bir fotoğraf tutkusu eşliğinde yeniden okumak ve dünyanın geride bıraktığımız günlerini yeniden anlamlandırmaya çalışmak için iyi bir fırsat.

Fotoğraf Altı:

© Inge Morath/ Saul Steinberg/ 1961

© Eve Arnold/ Malcolm X/ 1961

5 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Kardan Baykuş Çıkarsa"

Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk: Mevsimler Kitabı

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 14.00-14.45

Arıcık Baltazar, Geyikböceği, Cırcırböceği Cancan, Karböceği Yıldız, Gülböceği Lüle, Kızböceği Rüzgâr, Kelebek Peri, Doktor Baykuş ve daha nice sevimli kahraman, Bartos'un ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış maceralarında…

Dayanışma, yardımlaşma, eğlence, merak… Macar çocuk yazarı Erika Bartos'un renkli evreninden ve bu minik kahramanlardan öğreneceğimiz çok şey var.

Yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 5-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 5-6 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

5 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Çiçekle oyun olur mu hiç?"

Bitkiler Okulu

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 15.00-16.00

Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın çocuklara özel bu önemli yapıtının yaratıcı okumasında çocuklar, oyun aracılığıyla bitkiler evreninde gezintiye çıkacak. "Öğrenme" eyleminin yalnızca sınıf sıralarında değil hayatlarının aslında farkında olmadıkları pek çok yerinde yer alabileceğini ve bunun önemini kavrayacaklar.

Yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 7-8 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 7-8 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

7 Ocak Pazartesi

Söyleşi

Sanat Tarihi Konuşmaları

"Oryantalizm"

Konuşmacı: Kemal İskender

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kemal İskender, Sanat Tarihi Konuşmaları Dizisi'nin bu etkinliğinde, "Oryantalizm"i ele alıyor.

Oryantalizm, 19. yüzyıl resim sanatının güncelleşerek sivilleşmesinde önemli etkiye sahip, döneminin yaygın bir akımıdır.

Resim Altı: Ingres - 1814

12 Ocak-7 Şubat

Sergi

Nâzım 111 yaşında - "Sanatçıların Nâzım'ı"

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Doğumunun 111. yılında Nâzım Hikmet Ran, Nâzım 111 Yaşında - "Sanatçıların Nâzım'ı" adlı sergiyle selamlanıyor.

Sergilenen eserlerde Nâzım Hikmet'in kişiliği çevresindeki dogmaların kalktığı, sanatçıların, ona geçmiş dönemlerin siyasal ikonlarından biri olarak bakmaktan sıyrılıp, insan ve sanatçı kişiliğini öne çıkaran yapıtlara yöneldiklerini görüyoruz. Resimlerde, şair, çocuk Nâzım, mahkûm Nâzım, mücadeleci Nâzım, sevdalı Nâzım, ütopyacı Nâzım vb. özellikleriyle öne çıkarılmaktadır. Her ressamın kendi Nâzım'ını yaratıp, tuvaline aktardığı söylenebilir. Tuvallere yayılan çok renklilik de bu olgunun bir başka görünümüdür.

Bu resimlere bakarken, bir yakınımızın hayat hikâyesinden sahneler izlercesine kendimizi kaptırmamız, her tabloda kendimize ait izler bulmamız, sanatın evrensel dilinin günümüz ressamlarınca ne denli başarıyla kullanıldığını gösteriyor.

Yapı Kredi Kültür Merkezi ve Caddebostan Kültür Merkezi'nin işbirliğiyle sergilenen Nâzım 111 Yaşında - "Sanatçıların Nâzım'ı" adlı sergi 7 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

12 Ocak Cumartesi

Belgesel Gösterimi ve Söyleşi

Nâzım Hikmet Belgeseli Gösterimi & Söyleşisi

"Nâzım 111 Yaşında"

Yöneten: Ataol Behramoğlu

Konuşmacılar: Orhan Karaveli, Refik Erduran, Rutkay Aziz

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi, Büyük Salon, saat: 14.00-17.00

Yapı Kredi Kültür Merkezi ve Caddebostan Kültür Merkezi işbirliğiyle CKM Sanat Galerisi'nde açılacak "Nâzım 111 yaşında" sergisiyle eşzamanlı olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler kapsamında Can Dündar'ın Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı için hazırladığı "Nâzım Hikmet" belgeselinin gösterimi yapılacak.

Belgesel gösteriminin ardından yazar Orhan Karaveli, gazeteci-yazar Refik Erduran, sanatçı ve Nâzım Hikmet Kültür Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz'in katılacağı ve gazeteci-yazar, şair Ataol Behramoğlu'nun konuşmacı ve moderatör olarak yer alacağı söyleşide Nâzım Hikmet anılacak.

12 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Sevgi ile Yapılmış Oyuncaklar"

Mumuk Oyuncakçıda

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.00-10.45

Mumuk küçük bir kız. Önce doğduğu günden biraz büyüyene kadar fotoğraflarından tanıyoruz onu. Sonra Mumuk, harflerin gizini keşfediyor, okumaya, yazmaya, resimler yapmaya başlıyor. Sonra bir gün de oyuncakçı dükkânında karşılaşıyoruz onunla. En çok kendi elleriyle diktiği bebeği seven Mumuk diğer oyuncaklarla birlikte bir gece geçirince onların birçok derdine ortak oluyor.

Fransa'da yaşayan dünyaca ünlü çizerimiz Selçuk Demirel'in kaleminden, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Mumuk Oyuncakçıda kitabının yaratıcı drama ile okuma atölyesinde çocuklar, Mumuk'un renkli yaşamında küçük ama hayal gücünde çok büyük bir gezintiye çıkacak.

Bu atölyeyle çocuklar grup çalışmalarında aktif rol oynarken, çubuktan kuklalarla eğlenceli dakikalar geçirecek. Yaratıcı drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı'yla "Sevgi ile Yapılmış Oyuncaklar" adlı okuma atölyemize 5-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 5-6 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

12 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Küçük Çam Ağacı"

Kış Masalları

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.00-12.00

Kış Masalları, ilkbahar, yaz ve sonbahar masallarıyla devam eden "Mevsim Masalları" dizisinin ilk kitabı. Her yaştan çocuğun ilgisini çeken bu masallar uzun ve soğuk kış akşamlarında içinizi ısıtmakla kalmayacak, dostluğun, sevginin, iyi niyetin önemini, kış mevsiminin güzelliğini bir kez daha hatırlatacak.

Yaratıcı Drama Eğitmeni Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 7-8 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 7-8 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

12 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"İçindeki Kahramanı Keşfet"

İnce Memed 1

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 12.30-14.00

Otuz iki yıllık bir zaman diliminde yazılan İnce Memed dörtlüsü, düzene başkaldıran Memed'in ve insan ilişkileri, doğası ve renkleriyle Çukurova'nın öyküsüdür. Yaşar Kemal'in söyleyişiyle "içinde başkaldırma kurduyla doğmuş" bir insanın, "mecbur adam"ın romanı.

Bu atölyeyle çocuklar Yaşar Kemal ve başyapıtı İnce Memed'i farklı bir yöntemle yeniden okuma; dilini, yaklaşımını, eleştirisini anlama ve irdeleme fırsatı elde edecekler. Çiğdem Odabaşı yönetimindeki atölyemize 13-14 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 13-14 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

14 Ocak Pazartesi

Söyleşi

Yazarın Karanlık Odası

Foto-biyografik Söyleşiler – Mehmet Zaman Saçlıoğlu

Yöneten: Nursel Duruel

Konuşmacı: Mehmet Zaman Saçlıoğlu

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin düzenlediği edebiyat etkinliğinde önde gelen yazarlarımızla anılara yolculuklar yapıyoruz. Yazarlar, albümlerinden seçtikleri çok özel fotoğraflar eşliğinde yaşamlarının dönüm noktalarından, ailelerinden, arkadaşlarından, iş çevrelerinden, edebiyat dünyasındaki ilişkilerinden ve dostluklarından bahsediyorlar; sanki evlerine konuk olmuşuz da dizimize koydukları albüm fotoğraflarını bize hikâye ediyormuşçasına...

Yazarların özel hayatlarından kesitleri kendi ağızlarından dinlerken bir yandan da önemli yapıtlarına, sevdiğimiz kitaplarına ilişkin anekdotlar, ipuçları çıkmakta.

Foto-biyografik Söyleşiler'in bu ayki konuğu Mehmet Zaman Saçlıoğlu.

16 Ocak Çarşamba

Söyleşi

Edebiyat Kavgaları

Yöneten: Handan İnci

Konuşmacılar: Tahsin Yücel, Metin Celal

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Edebiyat tarihinde iz bırakmış önemli polemikleri yeniden ele aldığımız toplantı serisinde bu ay 80'leri değerlendireceğiz:

1980 Kasımı'nda Fethi Naci, "Türkiye'de Roman var mı?" sorusunu ortaya attığı ve Tanpınar'dan başka kendisinde yeniden okuma isteği uyandıran romancı olmadığını ileri sürdüğü yazısını şöyle bitiriyordu: "Evet, Türkiye'de roman var: Ne kadar futbol varsa o kadar." Fethi Naci'nin bu çıkışı karşılıksız kalmadı elbette; dönemin pek çok yazarını/eleştirmenini karşı karşıya getiren geniş çaplı bir tartışma başladı. Birbiri ardına gelen soruşturmalar, makaleler ve açık oturmalarla Türkiye'de romanın olup olmadığı araştırıldı. Roman üzerine, belki de hiçbir dönemde olmadığı kadar çok konuşuldu… Bu tartışmanın nasıl geliştiğini ve 80 sonrası romanına etkisini, eleştirmen ve romancı kimliğiyle Türk edebiyatının değerli isimlerinden Tahsin Yücel'le konuşacağız.

1980'ler şiir açısından da verimliydi, ama "80 kuşağı" olarak nitelenen şairlerin asıl kavgası daha sonraları patlak verdi. Bu yıllarda yazılan şiir etrafında neyin tartışıldığını şair Metin Celal değerlendirecek.

19 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Küçük Ressamlar"

Küçük Ressam ile Kral Salyangoz

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.30-11.30

Aysun Berktay Özmen'den doğayı, hayvanları ve resim yapmayı seven çocuklara...

Küçük ressamımız Ayça, doğadan bulduğu nesneleri boyamayı çok seviyormuş. Taşların, hayvan kabuklarının üstlerini boyuyormuş. Böylece, sanki bütün bu nesnelere hayat veriyormuş. Bir gün Ayça, bahçede gezinirken büyük bir salyangoz kabuğu bulmuş.

Sevinçle eve götürüp güzelce boyamış. Onu bir kral olarak hayal etmiş. Çalışmaktan yorgun düşünce, başını masaya dayayıp uyuyakalmış. Gözlerini açtığında bir de ne görsün! Salyangoz balkon kapısından dışarı çıkıyor! Meğer canlı bir salyangozu boyamış! Salyangozun başına ise neler neler gelmiş!

Küçük ressam Ayça ile Kral Salyangoz'un bu eğlenceli macerasına ortak olmaya 6-7 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 6-7 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

19 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Drama ile Oyun"

Her Güne Bir Oyun

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.45-12.45

Türk ve dünya kültürlerinden seçilen birbirinden zevkli geleneksel çocuk oyunları, birbirinden eğlenceli deneyler, dünyanın dört bir yanında milyonlarca çocuğun severek oynadığı tablalı oyunlar, gölge oyunları, sözlü oyunlar- hepsi ayrıntılı tarifler ve küçük birer tarihçeyle. Bol kahkahalı, bol şamatalı günler için özel olarak tasarlanan Her Güne Bir Oyun, yılın her günü için farklı bir eğlence öneriyor.

Bu atölyede çocuklar sadece oyun oynamayacak, bu defa oyun kavramını sorgulayacaklar. Oyun ve kurallarının ülkeden ülkeye gösterdiği çeşitlilik ve bunun kültürel zenginliği üzerinde durulacak, çocukların belki ilk kez "oyun"a farklı bir bakış geliştirmelerini sağlayacak. Çocuklar kendi oyun gruplarını oluşturacak farklı ülkelerin yepyeni oyunlarını keşfe çıkacaklar. 8-10 yaş aralığındaki tüm çocuklar atölyemize davetlidir.

Etkinliğimiz 8-10 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

21 Ocak Pazartesi

Söyleşi

"Kayıp Tatların İzinde: Renkler, Kokular, Hikâyeler"

Konuşmacılar: Sula Bozis, Didem Şenol

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

İstanbul Rumlarından Yemek Tarifleri kitabının yazarı Sula Bozis ve ödüllü aşçı Didem Şenol, İstanbul'a özgü kaybolmaya yüz tutmuş tatların ve beslendikleri kültürün izlerini sürüyor.

23 Ocak Çarşamba

Söyleşi

"Çeviri Tarihine Eleştirel Bakışlar"

Yöneten: Özlem Berk Albachten,

Konuşmacılar: Cemal Demircioğlu, A. Selin Erkul Yağcı

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Son yıllarda çeviri tarihi araştırmaları gitgide daha fazla ilgi çekmeye başladı. Bu alandaki çalışmalar tarihyazımı örnekleri olarak geçmişimizin modern temsillerini sunuyor bizlere. Bu bağlamda çeviri tarihi konusunda yapılan çalışmaların geçmişe dair algılarımıza ve geçmişle bağlarımıza şekil verdiğini söylemek pek yanlış olmaz. Çeviri tarihimize eleştirel bir bakış getirmeyi amaçlayan bu etkinlikte konuşmacılar 19 ve 20. yüzyıllarda çevirinin Osmanlı ve modern Türkiye toplumlarında yerine getirdiği işlevleri ele alacak ve çeviri geçmişimizi hatırlama biçimlerimizi de sorgulayacaktır.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Berk Albachten'ın yönetiminde gerçekleşecek olan etkinlikte Okan Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Cemal Demircioğlu "Osmanlı Kültüründe 'Çeviri' Kavramı Üzerine" başlığı altında yapacağı konuşmada, tarihsel, betimleyici, açıklayıcı ve yorumlayıcı çeviribilim bakış açısıyla ve öncül araştırmaların ışığında Osmanlı çeviri etkinliğinin özgün yönlerine dikkat çekecek, modern araştırmacıların söylemlerini irdeleyerek, Osmanlı'daki "çeviri" kavramını ve bu kavramın epistemolojik yönlerini tartışacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Dr. A. Selin Erkul Yağcı ise çeviri tarihinin farklı bir yönüne ışık tutacak ve "Çeviri Üzerinden Bir Okuma Tarihi Kurgulamak" temasını işleyeceği konuşmasında Türkiye'de 1840-1940 yılları arasında okurların geçirdikleri kapsamlı dönüşümü sorgulayacak, bir okur kitlesinin oluşmasında ve genişlemesinde çevirinin öncü rolünü inceleyecektir.

24 Ocak-24 Şubat

Sergi

Nâzım 111 yaşında – "Alnımın Çizgilerindesin Memleketim"

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi

Yapı Kredi Kültür Merkezi, doğumunun 111. yılında Nâzım Hikmet Ran'ı, Nâzım 111 Yaşında - "Alnımın Çizgilerindesin Memleketim" adlı sergiyle selamlıyor.

Nâzım Hikmet'in 1951'de Türkiye'den ayrıldığı yıldan başlayarak ölüm tarihi olan 1963'e kadarki yurtdışında geçirdiği hasretlik yıllarında çekilen pek çok fotoğrafı bu sergide yer alıyor. Ayrıca Rusya'daki arşivlerden getirilen, daha önce Türkiye'de görülmemiş çok özel fotoğraflar da sergileniyor. Yine o yıllarda yurtdışında yayımlanmış bazı kitapları ve plakları da sergilenenler arasında.

Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin ev sahipliğini yaptığı Nâzım 111 Yaşında – "Alnımın Çizgilerindesin Memleketim" adlı sergi 24 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

26 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Baykuş ile Farenin Dostluğu"

Kırmızı Kanatlı Baykuş

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 10.30-11.15

Küçük baykuşun kanatları kırmızı ve güçlü değildi. Keşke bir arkadaşı olsaydı, onunla ne çok oyun oynardı. Belki uçmasına yardım ederdi.

Rüzgârlı bir gece üzgün üzgün otururken bir çıtırtı duyuldu. Küçük bir fareydi bu... Küçük baykuş ile farenin dostluğuna dönüşen hikâyesini Feridun Oral yazdı ve resimledi.

"Baykuş ile Farenin Dostluğu" adlı atölyemize 5-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 5-6 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

26 Ocak Cumartesi

Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi

"Sağlıklı yaşama var mısınız?"

Yavru Gurmeye Masallar

Yaratıcı Drama Eğitmeni: Çiğdem Odabaşı

Yer: Yapı Kredi Kültür Merkezi, saat: 11.45-13.00

Yavru Gurmeye Masallar'ı okuduktan sonra çocukların hayatı değişecek. Belki, içlerindeki aşçıyı keşfedecekler… Belki de, kitabın kahramanı Öykü'nün, kardeşinin sevmediği sebzelerle ilgili fikrini değiştirmek için anlattığı masallarla, içlerindeki oyuncuyu ya da yazarı keşfedecekler...

"Enginar Kılığında Bir Gurme" bölümüyle başlayan kitap, "Balkabağı ve Canavarlar", "Savaş Karşıtı Kahraman Pırasa", "Yalova'da Böğürtlen Avı" ya da "Vampirler ve Sarmısak" gibi değişik başlıklarıyla bile ne kadar eğlenceli bir kitap olduğunu ele veriyor. Sadece eğlenceli değil, yemeklerle ilgili verdiği bilgilerin, tariflerin, masalların, anıların yanı sıra Tanrılar Tanrısı Zeus'tan Şilili şair Pablo Neruda'ya, çizgi film kahramanı Heidi'den vampir Dracula'ya kimler kimler geçmiyor ki kitabın içinden...

Bu sıra dışı kitabın yaratıcı okumasında çocuklar aynı zamanda sağlıklı beslenme konusunda yeni bir yaklaşım kazanacaklar. Atölyemize 9-11 yaş aralığındaki tüm çocuklar davetlidir.

Etkinliğimiz 9-11 yaş arası 24 çocuk ile sınırlıdır.

Lütfen rezervasyon yapınız.

0212 252 47 00/503

28 Ocak Pazartesi

Söyleşi

Sanat Tarihi Konuşmaları

"Fotoğraf ve Resim Sanatı"

Konuşmacı: Kemal İskender

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kemal İskender, Sanat Tarihi Konuşmaları Dizisi'nin bu etkinliğinde, "Fotoğraf ve Resim Sanatı"nı ele alıyor.

Fotoğraf, icat edildiğinden bu yana resim sanatı üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkiler yaratmıştır. Bugün günümüz sanatının büyük bir bölümü fotoğraf üzerine temellendirilmektedir.

30 Ocak Çarşamba

İmza Günü ve Söyleşi

"Yazarın Gayriresmi Portresi" – Kerem Işık

Yönetenler: Sibel Oral, Elif Tanrıyar

Konuşmacı: Kerem Işık

İmza günü – Yer: YKY Galatasaray Kitabevi, saat: 17.00-18.00

Söyleşi – Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Sibel Oral ve Elif Tanrıyar bu ayki söyleşilerinde, Toplum Böceği adlı ikinci öykü kitabıyla 2012 Haldun Taner Öykü Ödülü'nü kazanan Kerem Işık'ı ağırlıyor. İlk kitabı Aslında Cennet de Yok'tan beri gündelik hayatın totaliterizminin insanlara dayattığı kurguya yazıyla direnen Kerem Işık, Sibel Oral ve Elif Tanrıyar eşliğinde meraklı okurun karşısına çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ta Bu Ay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement