Yapı Kredi Yayınlarından Son Çıkanlar - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Yayınlarından Son Çıkanlar

Yapı Kredi Yayınlarından Son Çıkanlar

Yapı Kredi Yayınlarının okurlarına yeni bir soluk getireceği kitaplar.

25.06.2012 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fournier'den Son Siyah Saçım

Altmış yaşında olmak nasıl bir duygudur?

Yapı Kredi Yayınları okurlarının daha önce Asla Kimseyi Öldürmedi Benim Babam(2009) ve Nereye Gidiyoruz Baba?(2009) adlı kitaplarıyla tanıdığı Jean-Louis Fournier, altmış yaşına bastığında kaleme aldığı, yine Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Son Siyah Saçım'da bu yaşın iyi ve kötü yanlarını kendine özgü (kara) mizahıyla anlatıyor.

Üstelik, akranı ihtiyar delikanlılara cesur öğütler vermekten de geri durmuyor:

Karakterli olun ve hep 1 rakamı gibi dik durun, küçük ve eski bir C gibi büzük olmayın.

Saygısız olun, skandallara imza atmaktan çekinmeyin.

Dikkatli olmasanız bile meraklı görünün.

Sözlerinizi sakınmayın, küstah olun.

Dişleriniz olmasa bile ısırgan olun.

Onurları ve Onur Madalyası'nı kabul etmeyin.

Kumarhaneye gidin ve birikiminize oynayıp bütün paranızı kaybedin...

Son Siyah Saçım

Jean – Louis Fournier

219 Sayfa, 16 TL

Yapı Kredi Yayınları

Mavi Defter

Polonya istasyonlarının mavi çerçeveli levhaları gibi, her "beyaz" alan yazarın onu biçimlendirme isteğiyle çevriliydi. İç içe geçmiş iki anlatı: yazarın kış yaklaşırken Bremerhaven'den Gdansk'a yaptığı dolambaçlı yolculuğun hikâyesiyle üç ayrı noktada üç Avrupa şehrinde geçirdiği birer haftanın hikâyesi… Anlatılardan birinde yollarda rastlanılan manzaralar, öbüründe de sorular birbirini kovalıyor: Vermeer ile Anne Frank arasındaki benzerlik nedir? Kayıp bir valiz bizi kaybolmuş hayatlara götürebilir mi? Bir Venedik evindeki eski kartpostallarla dil kitapları neyi simgeler? Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Şavkar Altınel'in Mavi Defter'i, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle bugünkü Avrupa'nın şiirsel bir portresi ve yazmanın bütünüyle dürüst bir uğraş olup olamayacağı sorusuyla bir yüzleşme.

Mavi Defter

Şavkar Altınel

116 Sayfa, 10 TL

Yapı Kredi Yayınları

ÇOCUK KİTAPLARI…

"Yedi gün yedi gece, İstanbul bir bilmece!"

İztanbul

Madalyonun Laneti

Rüya madalyonunu aldın eline

Gördüğün rüyanın düştün içine

Rüyalara inanan masum birine

Sor diye yazılmış yedi bilmece

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan İztanbul kitabı, İmparatorluklar başkenti İstanbul'un gizemli geçmişine daha yakından bakmak isteyen genç okurlara (ve elbette masallardan vazgeçemeyen her yaştan gence) bir solukta okunacak ama yıllarca unutulmayacak dört başı mamur bir macera vaat ediyor: İstanbul'un kaderi bir madalyona, madalyonun kaderi ise üç meraklı çocuğa bağlı...

Sultan Süleyman'ın izinde, Evliyâ Çelebi'nin rehberliğinde İstanbul'a dair "doğu" hikâyesi anlatıyor Ayla Hacıoğulları: Küçük kahramanları Emre, Acar ve Mine ile bir martının kanadına tutunup Ayasofya'dan Topkapı Sarayı'na, Sultanahmet'ten Adalar'a, Kapalıçarşı'dan Beyazıt'a uzanıyor; "rüya madalyonu"nun 150 yılllık macerasının peşinde, sıra dışı bir "İstanbul gezi rehberi" koyuyor ortaya...

Ayla Hacıoğulları, 1975 yılında Samsun'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun'da tamamladı. Yüksek öğrenimine Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü'nde devam etti. 1996 yılında besteci ve kompozitör Yücel Arzen ile evlenerek İstanbul'a yerleşti. 1997'de oğlu Civan'ı dünyaya getirdi. Sonrasında anneliğin de verdiği ilhamla, o güne dek hobi olarak sürdürdüğü yazı çalışmalarını profesyonel alana taşıdı. 2003 yılında, Yedi Gün Yedi Gece İstanbul Bir Bilmece adlı ilk çocuk kitabını yayımladı. 2006'da ikinci oğlu Genco doğdu. Yazarın ilk kitabı 2010 yılında senaryolaştırıldı ve 43 bölümlük bir dizi olarak TRT'de yayınlandı. Aradan geçen yıllarda profesyonel metin ve senaryo yazarlığı yapmayı sürdürdü. Son olarak 2011 yılında, İztanbul - Madalyon'un Laneti adlı romanı kaleme aldı.

İztanbul

Madalyonun Laneti

Ayla Hacıoğulları

430 sayfa, 27 TL

Yapı Kredi Yayınları

OKKO-III

Hava Devri

Kızıl maskeli dev Noburo, ayyaş keşiş Noşin, çömezi Tikku'dan oluşan ekibiyle eski dostu Feu'nun küçük kızının yardımına koşan Okko'yu kutsal ipek kozası topraklarında iki sürpriz tanıdık beklemektedir; eski dostu samuray Kubban ile yıllar önce öldürdüğü babasının intikamını almaktan başka bir şey düşünemez haldeki delikanlı Magato.

Ne yazık ki efsanevi iblis avcısı Kubban'ın yörede bulunma amacı eski dostuyla hasret gidermek değil, yarı iblis yarı insan Noburo'yu yok etmektir. Böylece kanlı bir mücadele başlar…

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan ve üçüncü ikili Okko macerası olan Hava Devri'nde okur, başına buyruk samuray Okko'nun yollara düşme nedeni hakkında ilk kez fikir sahibi olurken yan hikâye olarak, kafası karışık delikanlı Magato'nun intikam düellosu işleniyor.

Yazan-Çizen: Hub

Çeviren Teyfur Erdoğdu

96 sayfa, 20 TL

Yapı Kredi Yayınları

Filiz Özdem'den yeni bir ilkgençlik romanı:

Sırlarla Dolu Konak

Filiz Özdem'den Esrarengiz Arkadaşın Fısıldadıkları kitabından sonra yeni bir ilkgençlik romanı daha: Sırlarla Dolu Konak, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıktı.

Çok sevdiği dedesini ve babasını bir kazada kaybeden Yiğit'in hayatında büyük değişiklikler olur. Alıştıkları hayattan koparak yaşadıkları şehirden ayrılıp annesi, kız kardeşi ve babaannesiyle İstanbul'a taşınırlar. Yeni hayatına güçlükle alışan Yiğit, arkadaşı Mehmet'le gizlice girip çıktıkları terk edilmiş konakta bir gün davetsiz bir misafir bulur. Ve o dakikadan sonra hepsinin hayatı, tahmin bile edemeyecekleri şekilde değişir. Şaşırtıcı rastlantılarla ağların ince ince örülüp birbirine bağlandığı Sırlarla Dolu Konak, Filiz Özdem'den hayaller, rüyalar, geçmiş ve geleceğin iç içe geçtiği; sevgi, dostluk, acı, umut ve vefa üzerine etkileyici bir ilkgençlik romanı.

TADIMLIK

"O gece çok tuhaf rüyalar gördüm.

Cebimde bilyeyle yolda yürüyordum. Elimle cebimdeki bilyeyi çevirip duruyordum. Derken, geçmekte olduğum ağaçlı yol bitiyor, önümde göz alabildiğine bir vadinin uzandığı bir yükseklikte buluyordum kendimi. Bilyeyi cebimden çıkarıp yüz hizamda tutarak parmaklarımın arasında çevirmeye başlıyordum. Çevirdikçe bilye büyüyor, ben de büyülenmişim gibi kendimi onun içinde buluyordum. Bilyenin içinden başka bir dünyaya çıkıyordum. Çıktığım dünyada da elimde bilyeyle buluyordum kendimi. Orada da bilyeye bakarak parmaklarımın arasında çevirmeye devam ediyordum. Bilye yine büyüyor, yine beni içine alan bir başka dünyada buluyordum kendimi. Bu böyle sürüp giderken kan ter içinde yatağımdan fırladım. Bu ne acayip bir rüyaydı böyle!"

Sırlarla Dolu Konak

Filiz Özdem

8 TL, 118 Sayfa

Yapı Kredi Yayınları

Garfield ile Arkadaşları 3

Catzilla

Hayali Japon canavarı Godzilla'nın saçtığı dehşet, Garfield çizgi filmlerinin hikâye yazarlarına da ilham kaynağı olmuş, "canavar sarman" Catzilla böyle doğmuş...

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan en komik kedi Garfield'in 3. çizgi kitabında, kafesinde kaçıp masum kediciğimizin başına dert olan Catzilla'nın hikâyesinin dışında, en az onun kadar heyecanlı ve komik iki macera daha var: Garfield'in pizzalarından vazgeçemediği Vito'nun lokantasını kurtarmak üzere kollarını sıvamasını anlatan Pizza'ya Hücum ile Odie'yle birlikte denizin altında arkadaş bulma ve kahraman olma hikâyesini konu alan Denizler Fatihi.

Garfield ile Arkadaşları 3

Çeviren: Elif Göktepe

6 TL

Yapı Kredi Yayınları

Yalvaç Ural'dan Kaz Zıpırları

Yapı Kredi Yayınları, Yalvaç Ural'ın yeni ve eğlenceli bir kitabını daha yayımladı: Kaz Zıpırları. İçinde birbirinden neşeli şakaların olduğu Kaz Zıpırları, adı kadar zıpır bir kitap.

Bir kaz bir kaza çarpınca ne der?

Kazların en sevdiği tatlı hangisidir?

Zengin kazlar yazın nereye giderler?

İddiaya giren kazlar ne yaparlar?

Peki, bir kazı kaçırmamak için ne yapılır?

İşte bütün bu soruların cevapları ve daha nice şaşırtıcı soru Kaz Zıpırları kitabında.

Yalvaç Ural'ın yazdığı eğlenceli mi eğlenceli Kaz Zıpırları'nı Erdoğan Oğultekin resimledi.

Kaz Zıpırları

Yalvaç Ural

95 Sayfa, 16 TL

Yapı Kredi Yayınları

RED KİT – 56

Mezartaşı Kasabası

Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Red Kit'in 56. albümünde yolu, belediye başkanlığı seçim kampanyası sırasında Mezartaşı adlı kasabaya düşen Red Kit, adaylar Clanton ile Earp ve aileleriyle tanışınca seçimlerin hiç de adil olmayacağını anlar. Adalet, yerini bulmak için yine yalnız kovboydan yardım istemekte, bu macerada pek yalnız olmayan kovboyumuz da kollarını sıvamaktadır…

Mezartaşı Kasabası, orijinal adıyla O.K.Corral, Eray Canberk'in çevirdiği bir Morris, Fauché ve Adam çalışması… Belediye başkanlığının dürüst ve prensip sahibi adayı Wyatt Earp, kardeşleri Virgil ve Morgan gibi diş hekimi Elitez (gerçek adıyla Olliday) de 1800'lü yıllarda Mezartaşı Kasabası'nda yaşamış gerçek kişiler.

RED KİT – 56

Mezartaşı Kasabası

48 Sayfa, 10 TL

Yapı Kredi Yayınları

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Yayınlarından Son Çıkanlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement