Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Yapılan tatbikat gerçeğini aratmadıÇANKIRI - Çankırı Özel Karatekin Hastanesi'nde yapılan afet ve acil durum tatbikatı gerçeğini aratmadı.

20.07.2018 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

ÇANKIRI - Çankırı Özel Karatekin Hastanesi'nde yapılan afet ve acil durum tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Afet ve acil durumlara karşı yapılan tatbikatlar kapsamında Çankırı Özel Karatekin Hastanesi dün hastane binası içerisinde İtfaiye, AFAD, UMKE ve diğer ekiplerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan senaryoya göre hastane binasının 7. Katında bulunan mutfakta doğal gaz kaynaklı bir yangın çıktı. Görevli personeller tarafından ilk müdahale yapıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından 4. Katta mahsur kalan kişiler kurtarıldı. Akabinde senaryo gereği meydana gelen deprem neticesinde yaralıların bir kısmı Özel Karatekin Hastanesi'ne götürüldü. Tatbikat gereği daha sonra Mor Koda geçildi.

Hastane içerisinde oluşturulan olay yeri müdahale ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda hastanedeki tatbikat başarıyla sonuçlandı.Tatbikatı gören vatandaşların bir kısmı gerçek olduğunu düşünerek uzun süre olayları inceledi.

Tatbikata ilişkin açıklamada bulunan Özel Karatekin Hastanesi İnsan Kaynakları ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Potukoğlu, "Allah göstermesin olası bir afet durumuna karşı her an hazırlıklı olmalıyız. Bunu için tatbikatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunlar aslında bir iç denetimimiz olmuş oluyor. İç eksiklerimizi görmüş oluyoruz. Bundan sonra bizim işimiz bitmedi. İlgili arkadaşlarla oturacağız nerede ne yanlışlık oldu nerede ne yapmamız gerekirdi bunları konuşacağız. Bir sıkıntı durumunda, bir afet durumunda Özel Karatekin Hastanesi olarak biz işin neresinden tutabiliriz diye düşünüyoruz. Bu anlamda da tatbikatta emeği geçen arkadaşlarıma, paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum. ilerleyen yıllarda farklı senaryolarla bir araya geliriz inşallah afet olmaz tatbikat olur." dedi.

Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yapılan Tatbikat Gerçeğini Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement