Yapraklardan Yatak Yapıp Uyudum" - Son Dakika
Güncel

Yapraklardan Yatak Yapıp Uyudum"

Ailesiyle piknik için geldiği Uludağ'da kaybolan üniversite öğrencisi genç, 18 saat sonra kendi imkanlarıyla kente döndü.

10.04.2018 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ailesiyle piknik için geldiği Uludağ'da kaybolan üniversite öğrencisi genç, 18 saat sonra kendi imkanlarıyla kente döndü.

Kirazlıyayla mevkisinden dün saat 16.00 sıralarında çıktığı gezintide kaybolan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Ziraat Fakültesi öğrencisi Hasan Can Altan (22), sabahın ilk saatlerinde kendi imkanlarıyla Uludağ'ın eteklerindeki kırsal Süleymaniye Mahallesi'ne ulaştı.

Cep telefonunun şarjı bittiği için mahalle sakinlerinden Seyfullah Öztürk'ün yardımıyla ailesiyle iletişim kuran Altan, merkez Osmangazi ilçesine bağlı İvazpaşa Mahallesi'ne geleceğini bildirdi.

Altan, söz konusu mahallenin meydanında, Altan'ın ailesi ve arama kurtarma ekipleri tarafından karşılandı.

"Yaralanmadım, ufak tefek sıyrıklar oldu"

Hasan Can Altan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kaybolduğunu anlayınca ailesinden yardım istediğini söyledi.

Cep telefonuna atılan konum bilgilerini takip ettiğini anlatan Altan, bir süre sonra yanlış konuma yönlendirildiğini fark ettiğini, bunun üzerine bir derenin güzergahını takip ederek yürüyüşüne devam ettiğini dile getirdi.

Altan, cep telefonunun şarjı da bittiği için bir daha iletişim kuramadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bir yere sığınmadım, ateş yaktım etraftaki çalılardan, yapraklardan yatak yaptım, yattım uyudum, bir sıkıntı yok. Yaklaşık 18 saattir kayıptım. Yaralanmadım, ufak tefek sıyrıklar oldu. Yukarıdaki köylüler de yardımcı oldu. Sadece dereden su içtim gece boyunca o kadar. Ailemden ayrıldım, telefonumun şarjı bitti, ondan yolumu kaybettim."

Kaybolan gence yardımcı olan mahalle sakinlerinden Öztürk de vatandaşlık görevini yaptığını söyledi.

Altan'ın annesi Füsun ve babası Metin Altan ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, arama çalışmalarını yürüten ekiplere teşekkür etti.

Üniversite öğrencisi genç, daha sonra sağlık kontrolü için 112 Acil Servis ekiplerince Bursa devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Olay

Uludağ'ın Kirazlıyayla bölgesine dün ailesiyle piknik yapmaya gelen Hasan Can Altan tek başına ormanda gezerken yolunu kaybetmiş, ailesini arayarak cep telefonundan konum göndermelerini istemişti. Ailesi, yaklaşık bir saat sonra çocuklarının gönderdikleri konuma gelmemesi ve cep telefonuna da ulaşılamaması üzerine durumu yetkililere bildirmiş ve arama başlatılmıştı.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT), AKUT Arama Kurtarma Derneği ile Yıldırım Belediyesi arama kurtarma ekipleri ile AFAD Köpekli Arama Ekibi de arama çalışmalarına katılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapraklardan Yatak Yapıp Uyudum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı
    12:34 Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı

    Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde, kumar oynattığı tespit edilen 4 kıraathane, 1 salon ve 1 yardımlaşma derneği olmak üzere toplam 6 işletme mühürlenip kapatıldı.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı
    12:33 Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı

    Konya'nın Meram ilçesinde bir marketten silahlı soygun yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette gerçekleşen soygunun ardından çalışma başlattı. Şüphelinin İshak K. olduğu belirlendi. Zanlının soygunu kız arkadaşına para yardımı yapmak için gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSİAD toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'yı metro ile tanıştıracaklarını ve uluslararası standartlarda bir olimpik yüzme havuzu inşa edeceklerini duyurdu.

  • Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek
    12:33 Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıllık başkanlık döneminde Seyhan halkının kazanması ve hizmetlerin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti. Akay, yeni dönemde de halkın desteğiyle hizmetlerin sürdürüleceğini vurguladı.


Advertisement