Yaptığı dondurmayı yiyenlerin siyasette önünün açıldığına inanıyor - Son Dakika
Genel

Yaptığı dondurmayı yiyenlerin siyasette önünün açıldığına inanıyor

Yaptığı dondurmayı yiyenlerin siyasette önünün açıldığına inanıyor Dondurma ustası, "Süt içmeyen çocuğa dondurma yedirin"KOCAELİ - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kendi elleriyle ürettiği Maraş dondurmasını satan 'Haydar Usta' lakaplı Ali Gökşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak...

07.07.2019 11:49  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptığı dondurmayı yiyenlerin siyasette önünün açıldığına inanıyor

Dondurma ustası, "Süt içmeyen çocuğa dondurma yedirin"

KOCAELİ - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde kendi elleriyle ürettiği Maraş dondurmasını satan 'Haydar Usta' lakaplı Ali Gökşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasetçinin dondurmasından yedikten sonra Türkiye siyasetinde önemli bir konuma geldiğine inanıyor.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Cevher Dudayev Parkı'nda ürettiği Kahramanmaraş dondurmalarının satışını yapan "Haydar Usta" lakaplı Ali Gökşen, dondurma satarken yaptığı şakalarla 7'den 70'e herkesi eğlendiriyor. Ünü dünyaya yayılan hakiki Maraş dondurmasını kendisine ait üretimhanede bizzat kendi elleriyle üreten ve satışını yapan Ali Gökşen, 50 yıllık meslek hayatı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türkiye siyasetinde önemli yere sahip siyasetçilerin kendisinin ikram ettiği dondurmadan yedikten sonra başarı el ettiklerini savundu. Siyasetçilerle olan birbirinden ilginç anılarını anlatan Haydar Usta, Maraş dondurmasının önemli faydalarının olduğunu söyledi.

"Bunun bir sırrı yok, el ayarı ile yapılıyor"

Ünü dünyaya yayılan Maraş dondurmasının nasıl bulunduğunu anlatan Gökşen, "Öğrendiğimiz kadarıyla Kahramanmaraş'ta bir köy muhtarını davet etmişler. Mide ağrısına iyi geldiği için salep ile süt kaynatıp ikram için hazırlamışlar. Muhtarın işi çıkmış ve davete gelmemiş. Süt bozulmasın diye karın içerisine koymuşlar. İkinci gün bakınca o şekilde daha iyi olduğunu görmüşler ve öyle tüketmeye başlamışlar. Birkaç kişi bunu beğenince bunu ticarete dökmeye başlamışlar. O zaman makine ve cihaz yok. El arabasında satışı yapılıyor. Elinde bir çıngıraklı zille 'kaymakçı geldi' diye bağırarak satışını yapıyordu. Şuanda makinelerle yapılıyor ama halen eski usulde kar ile yapılan dondurmalar da mevcut. Şuana kadar yaptığımız üründe teknolojik bir cihaz yok. Süt, salep ve şekerden üretiliyor. Bunun üçünün kıvamı önemli. Burada herkes meslek sırrı olarak soruyor. Bunun bir sırrı yok, el ayarı ile yapılıyor. Kıvamı çok önemli" dedi.

"Süt içmeyen çocuğa dondurma yedirin"

Dondurmanın sağlığa faydalı olduğunu da söyleyen Ali Gökşen, "Birçok doktor bunu söylüyor. Süt içmeyen çocuğa dondurma yedirin. Şuan çocuklara bakıyoruz. Hiçbir şey yemeseler de dondurmayı gördükleri zaman dayanamıyorlar. Çocukların en çok sevdiği madde dondurma. Biz dondurmayı satarken mutlulukla satıyoruz. Biraz işi renklendiriyoruz. Gelenlerin güldüğünü görmek hoşuma gidiyor" diye konuştu.

Türkiye siyasetine damga vuran birçok kişinin kendisinden dondurma yedikten sonra üst düzey görevlere geldiğini söyleyen Gökşen, "Daha önce şaka olarak söylediğimiz sözlere artık kendimiz de inanmaya başladık. Örnek olarak söylemek gerekirse şu anki Cumhurbaşkanımız, il başkanlığı döneminde Edirne'ye gelmişti. Edirne ziyareti sırasında kendisine dondurma ikram edip, fotoğraf çektirdik. Ondan sonra kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Daha sonra Burdur'da kendisiyle karşılaştık. Orada kendisiyle tekrar görüştük. Bu görüşmenin ardından da kendisi Cumhurbaşkanı oldu. Bir seçim atmosferinde Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal ile bir araya geldik. Kendisine 'Efendim benden dondurma yiyenler hep makam alıyor. Sizinle de bir fotoğraf çektirelim. Ben Darıca'dayım. Makam aldıktan sonra sizi oraya kesin bekliyorum' dedim. Sonra kendisi Kültür Bakanı oldu. Biz burada onun için tatlı ve dondurma ikramında bulunduk.

"Haydar Usta benim bakanlık ne oldu"

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili anısını anlatan Ali Gökşen, "Şimdi bu sırlara söylerken inanmaya başladık. Şu anki mevcut belediye başkanımız Muzaffer Bıyık ile bu sohbeti yaparken, kendisi durumu o dönemin Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'a anlattı. Kendisi bana 'Senden dondurma yersem ne olurum' dedi. 'Bakanlık kesin efendim' diye cevap verdim. 15 gün sonra tekrar geldi. 'Haydar Usta benim bakanlık ne oldu' diye sordu, ilgileniyorum efendim diye cevap verdim. Aradan 20 gün geçti, kendisi Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı oldu.

Yaptığı dondurmayı yiyenlerin siyasette önünün açıldığına inanıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yaptığı dondurmayı yiyenlerin siyasette önünün açıldığına inanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor
    06 Nis Adana'da turfanda soğan hasadı başladı, fiyatlar düşmesi bekleniyor

    Adana'da hasat başlayan turfanda soğanın fiyatlarının bayramdan sonra düşmesi bekleniyor. Bu yıl Adana'da verim düşüklüğü yaşanan soğanlarda, bayramdan sonra sökülecek olanların daha yüksek verim getirmesi bekleniyor. Türkiye genelindeki depolarda soğan stoklarının azaldığı belirtiliyor. Tarladaki fiyatlar şu anda kilogramı 18-20 lira arasında değişiyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra fiyatların düşmesi ve ihracat kapılarının açılması bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı
    06 Nis Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Milletlerarası Anlaşmayı Onayladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Anlaşmalar, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında yapılan değişiklikleri içeriyor. Ayrıca, Ankara'da imzalanan Tarım ve Kırsal Kalkınma için IPARD III Yardımı 2021-2027 Finansman Anlaşması da onaylandı.

  • TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu
    06 Nis TBD Eskişehir Şubesi Üyeleri İftar Programında Buluştu

    Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Eskişehir Şubesi üyeleri, TBD Eskişehir Şube Başkanı Barış Günaydın'ın konuşmasıyla başlayan bir iftar programında bir araya geldi. Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu'nun da katıldığı iftarda, bilişim sektörüyle ilgili gelişmeler ele alındı.

  • İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı
    06 Nis İstanbul Boğazı'nda Sis Nedeniyle Geçici Trafiğe Kapatıldı

    İstanbul Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan sis nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Sis nedeniyle bazı yerlerde görüş mesafesi de zaman zaman düştü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Boğaz hattının çift yönlü olarak gemi trafiğine kapandığı öğrenildi.

  • İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi
    06 Nis İstanbul'da Sis Nedeniyle Vapur Seferleri İptal Edildi

    İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili olurken, Sarıyer'de Boğaz'da sis bulutları görüntülendi. Şehir Hatları tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiği duyuruldu.

  • Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale
    06 Nis Emniyet Genel Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü: Hayatları pahasına müdahale

    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli cisim ve patlayıcı düzeneklere müdahale ediyor.

  • Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor
    06 Nis Zonguldak'ta batan geminin kayıp mürettebatı hala aranıyor

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl batan Kafkametler gemisinin kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları hala devam ediyor. Geminin enkazının kaldırılması için özel bir şirket tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

  • Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi
    06 Nis Kırklareli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı Seçimi İptal Edildi

    Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran beldesinde gerçekleşen belediye başkanlığı seçimi iptal edildi. İl Seçim Kurulu, kısıtlı 2 kişinin oy kullanmasına itiraz üzerine seçim tekrarına karar verdi.

  • Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak
    06 Nis Keban-Malatya Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Taşınmazlar Kamulaştırılacak

    Cumhurbaşkanı Kararı ile Keban ile Malatya arasında tesis edilecek enerji iletim hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. Proje kapsamında güzergah değişikliği yapılması gerektiğinden 220 numaralı direk yeri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele istimlak edilecek.

  • Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor
    06 Nis Bayram Tatili Boyunca Ülkede Sağanak Yağış Bekleniyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan rapora göre, bayram tatili boyunca ülkede hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında ve yer yer altında seyredeceğini, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağını açıkladı. Vatandaşların bu duruma dikkat etmeleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarını takip etmeleri gerektiği belirtildi.

  • TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin
    06 Nis TESK Genel Başkanı: Bayram tatilinde trafik kurallarına riayet edin

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram tatilinde şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Palandöken, geçmiş yıllarda bayram ziyaretlerinde meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğunun ihmallerden kaynaklandığını belirterek, sürücülerin aşırı hız, alkollü direksiyon başına geçme, emniyet kemeri takmama gibi hatalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen trafik kaza kara noktalarını incelemeleri gerektiğini vurguladı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı
    06 Nis Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Personeliyle Bayramlaştı

    Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, personeliyle bayramlaşmaya başladı. Başkan Akın, tüm personelle bir araya gelerek çalışmalarında kolaylıklar diledi ve Balıkesir için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Advertisement