Yaralı Bulunan 4 Kızıl Şahin Tedavi Edildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaralı Bulunan 4 Kızıl Şahin Tedavi Edildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Kızıl Şahinler detay Orman Mühendisi Özge Yaman'ın Konuşması Eskişehir'de yaralı bulunan 4 kızıl şahin tedavi edildi Eskişehir'de arazide yaralı bulunan 4 kızıl şahin, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

31.03.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Kızıl Şahinler detay

Orman Mühendisi Özge Yaman'ın Konuşması Eskişehir'de yaralı bulunan 4 kızıl şahin tedavi edildi

Eskişehir'de arazide yaralı bulunan 4 kızıl şahin, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

Merkez Odunpazarı ilçesindeki Gökçekısık Barajı çevresinde yaralı şahinleri gören vatandaşlar, yetkililere haber verdi.

Görevliler tarafından tedavi edilen 4 kızıl şahin, daha sonra kafeslerde getirildikleri Kalabak Mahallesi Çatalçam mevkisinde doğaya salındı.

Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi Özge Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızıl şahin ve buna benzer yaban hayvanlarının avlanmasının yasak olduğunu söyledi.

Kendilerine getirilen şahinlerin kanatlarında ateşli silah yaralanmasına ait izler gördüklerini belirten Yaman, "Bazıları bu hayvanlara ateş ediyor. Bu yasağı delmenin cezası 7 bin lira. 4 kızıl şahinimizin tedavileri uzun sürdü fakat şu an tamamen doğaya ayak uyduracak durumda oldukları için özgürlüklerine kavuşturduk." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Cihangir Köseler ise tedavi süresince hayvanlarla yakından ilgilendiğini anlattı.

İnsanlar tarafından hayvanlara eziyet edilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Köseler, tedavi için ellerinden gelen çabayı göstererek şahinleri sağlıklarına kavuşturduklarını ifade etti.

Yaralı Bulunan 4 Kızıl Şahin Tedavi Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yaralı Bulunan 4 Kızıl Şahin Tedavi Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement