Yaralı bulunan puhu kuşu hayvanat bahçesine gönderildi - Son Dakika
Güncel

Yaralı bulunan puhu kuşu hayvanat bahçesine gönderildi

Yaralı bulunan puhu kuşu hayvanat bahçesine gönderildi Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bir kişi, yolda bitkin halde bulup beslediği puhu kuşunu hayvanat bahçesine götürülmek üzere Tufanbeyli Av Koruma ve Avcılar Derneği'ne teslim etti.

03.09.2021 10:13  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı bulunan puhu kuşu hayvanat bahçesine gönderildi

ADANA - Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bir kişi, yolda bitkin halde bulup beslediği puhu kuşunu hayvanat bahçesine götürülmek üzere Tufanbeyli Av Koruma ve Avcılar Derneği'ne teslim etti.

Emre Sezgin, Tufanbeyli'de aracıyla giderken yolda bitkin halde bulduğu puhuyu evine getirdi. Sezgin, kuşa su ve yiyecek verdi. İki gündür evinde beslediği ve çok sevdiği kuşa özenle baktığını belirten Sezgin, "Puhunun tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne haber verdim. Ben de bu kuşu ilk defa gördüm. Etle besliyoruz. Hakkında araştırma yaptık. Ender görüldüğünü anladığımızda ekiplere haber verdik. Kuş, çok uysal. Ona 'Barbara' adını koydum" ifadelerini kullandı.

Haber verilmesi üzerine Tufanbeyli Av Koruma ve Avcılar Derneği Başkanı Mehmet Ali Baykul eve gelerek kuşu teslim aldı. Baykul, kuşun kanadında küçük bir yara olduğunu o yüzden uçamadığını belirterek puhuyu Tarsus Hayvanat Bahçesine teslim edeceklerini söyledi.

Yaralı bulunan puhu kuşu hayvanat bahçesine gönderildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı bulunan puhu kuşu hayvanat bahçesine gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement