Yaralı Geyiğin Yavrusu Oldu - Son Dakika
Güncel

Yaralı Geyiğin Yavrusu Oldu

Eskişehir'de ağır yaralı halde bulunan ve gebe olduğu bilinmeden yoğun bir tedavi sürecine tabi tutulan kızıl geyik, sağlıklı bir yavru dünyaya getirdi.

11.07.2018 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU - Eskişehir'de ağır yaralı halde bulunan ve gebe olduğu bilinmeden yoğun bir tedavi sürecine tabi tutulan kızıl geyik, sağlıklı bir yavru dünyaya getirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Nurettin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli sebeplerle yaralanan ya da güçten düşen yaban hayatı türlerinin, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Taş, yaklaşık yedi ay önce sulama kanalından çıkmaya çalışırken ağır yaralanan bir kızıl geyik ile yavrusunun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü, Eskişehir Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldığını aktardı.

Anne ve yavru geyiklerin, tedavi için Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (AKUREM) götürüldüğünü ifade eden Taş, şu bilgileri verdi:

"?Son üç aydır anne geyik, tedavi sürecini başarılı bir şekilde geçirmiş, bir yaşındaki yavrusunun tedavi sürecinin bitmesini beklemekteydi. Bakım ve tedavi süreci devam ederken anne geyik, sürpriz bir şekilde sağlıklı bir yavru dünyaya getirdi. Gebelik sürelerinin ortalama 245 gün sürdüğü düşünüldüğünde, kızıl geyiğin 1 aylık gebe iken yaralandığı ve gebeliği boyunca yapılan tedavi sürecinde yaşadığı onca ağrıya, acıya ve tedavi için verilen antibiyotik, ağrı kesici ve anestezik maddeye rağmen gebeliğini sağlıklı şekilde devam ettirebildiği görüldü. Bu muhteşem olay, yaban hayvanlarının direncini ve gücünü bir kez daha ortaya koydu."

?Doğum sonrası geyik yavrusunun birkaç dakika içinde ayağa kalkmayı başardığını belirten Taş, "Yaralı halde bulunan diğer yavru geyiğe ise özel protez yapılarak, bacağındaki problem giderilecek. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından anne ve iki yavrusu yeniden uygun yaşam alanına salınacak ve tabiatla buluşacak." dedi.

Yaralı Geyiğin Yavrusu Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Geyiğin Yavrusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement