Yaralı Kurtulan Japon Kız, İlk Olarak 'Japon Konsolos' Dedi - Son Dakika
Güncel

Yaralı Kurtulan Japon Kız, İlk Olarak 'Japon Konsolos' Dedi

Yaralı Kurtulan Japon Kız, İlk Olarak \'Japon Konsolos\' Dedi

Nevşehir'in Göreme ilçesinde bıçaklanarak yaralanan Japon turistin, kendisine yardıma gelenleri görür görmez 'Japon Konsolos' diye seslendiği belirtildi.

12.09.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Göreme ilçesinde bıçaklanarak yaralanan Japon turistin, kendisine yardıma gelenleri görür görmez 'Japon Konsolos' diye seslendiği belirtildi.

Nevşehir'in Göreme ilçesindeki Zemi Vadisi'nde 2 Japon turistin bıçaklanması, birinin ölmesi, diğerinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili ilk görgü şahidi ve ilk yardıma koşan Turizmci Osman Budak, "Fransız bir turist genç, yardım çığlıkları atarak benim bahçemin önünden geçti. Ben de yanımda bulunan Polonyalı kız arkadaşım ve Avustralyalı çiftle birlikte olay yerine koştum. Gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. Sonra telefonla yardım çağırdık" dedi.

Zemi Vadisi'ndeki bahçesinde uğraştığı sırada, bir Fransız genci turistin yardım isteyen çığlıklarını duyduğunu ifade eden Osman Budak, "Hemen Fransız turistle birlikte vadinin içine doğru koştuk. Benim yanımda Polanyalı kız arkadaşım ve Avustralyalı çift vardı. Vadinin derinliklerinde kayanın dibinde Birlikte 2 Japon turist kızın yattığını gördük. Manzara korkunçtu ve şok geçirdik. Hemen telefonla polise ve ambulansa haber verdim. Daha sonra Japon kızlardan birinin öldüğünü, diğerinin yaralı olduğunu anladık. Yaralı kız bizi görünce 'Japon Konsolos' dedi. Ancak boynunda bıçak yarası vardı ve konuştukça çok fazla kan akıyordu. Polonyalı arkadaşım doktordu ve hemen o konuşmamasını ve hareket etmemesini söyledi" diye konuştu.

Turizmci Osman Budak, 112 Acil Servisi aradıktan kosa bir süre sonra ambulansın geldiğini ve yaralı Japon kızını alıp hastaneye yetiştirdiğini vurgulayarak, 'Eğer Japon kızın kurtulmasına bir nebze faydamız dokunduysa ne mutlu bize. Bu olay vahşettir. Sadece 2 Japon kızına karşı işlenmiş bir vahşet değil, tüm Türkler'e, hatta tüm insanlığa karşı işlenmiş bir vahşettir" ifadelerini kullandı.

Budak, bu olayın insanlık suçu kadar ağır bir suç olduğunu belirterek, "Böyle bir olay, güzel Nevşehirimize, Görememize, Türk turizmine darbe vurdu. Böyle bir olay hepimizi derinden üzdü. Ben hala olayın şokunu üzerimden atamadım" dedi.

Bu arada, olayın gerçekleştiği Zemi Vadisi'nde Rus, Japon ve Hollandalı turistler, gezilerini sürdürüyorlar.

Öte yandan, olayı protesto eden bazı vatandaşlar ve Japon turistler, 2 Japon turistin saldırıya uğradığı yere çelenk bıraktılar. Olay yerine bırakılan Japon kağıt katlama sanatı ile yapılmış, rengarenk kuş motiflerinden oluşan kolye de dikkat çekti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Kurtulan Japon Kız, İlk Olarak 'Japon Konsolos' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement