Yardım Eden Olursa Çocuklarını Okutacak - Son Dakika
Güncel

Yardım Eden Olursa Çocuklarını Okutacak

Yardım Eden Olursa Çocuklarını Okutacak

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir hafta önce kanser hastası eşini yitiren Hatice Arslan, 5 çocuğu ile kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

03.06.2017 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEMAL KARAGÖZ - Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir hafta önce kanser hastası eşini yitiren Hatice Arslan, 5 çocuğu ile kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Besni ilçesine bağlı Zormağara Mahallesi'nde hayatını sürdüren Hatice Arslan, eşi Abdurrahman Arslan'ı (41) bir hafta önce akciğer kanserinden kaybetti. Acılı anne şimdi ise yetim kalan en küçüğü bir yaşında 5 çocuğunun bakımını ve nasıl okutacağını düşünüyor.

Baba Abdurrahman Arslan'ın hayatını kaybetmeden önce inşasına başladığı evin yarım kalmasıyla sorunları katlanan ailenin tek isteği, evlerinin bir an önce tamamlanması.

Anne Hatice Arslan (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, eşinin tarım işçisi olduğunu ve ölmeden önce bir ev yapmaya başladığını onun da yarım kaldığını bildirdi.

Arslan, "Çocuklarımı düşünüyorum. Çocuklarımdan dördü okula gidiyor. Onların masrafını nasıl karşılayacağımı bilemiyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Çocuklarım yazın yevmiye usulü tarlalarda ırgatlık yapıyor." dedi.

"Babam için okuyacağım"

Çocuklardan Nazire Arslan ise 11'inci sınıf öğrencisi ve evin en büyüğü olduğuna işaret ederek, "Evde şu anda çalışıp ekmek getirecek kimse yok. Ben okumak istiyorum. Ben okursam diğer kardeşlerim de okuyabilecek. En büyük hedefim İngilizce öğretmeni olmak. Okumam lazım. Babam benim okumamı çok istiyordu. Ben de babam için okuyacağım. Yetkililer yardım eli uzatırsa okuruz." ifadesini kullandı.

Ailenin en büyük destekçisi Hatice Arslan'ın kayınbiraderi İbrahim Arslan da ailede çalışabilecek kimsenin olmadığını, çocukların mağdur olmaması için yetkililerin kendilerine yardım etmesini istedi. Yardım gelmemesi halinde aile dramı yaşanacağına dikkati çeken Arslan, yeğenlerinin bakıma muhtaç olduğunu kaydetti.

Zormağara Mahallesi Muhtarı Reşat Arslan da aileye yardım etmek için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yardım Eden Olursa Çocuklarını Okutacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement