Yardımeli Derneği'nden Suriyeli Çocuklar İçin Okul - Son Dakika
Güncel

Yardımeli Derneği'nden Suriyeli Çocuklar İçin Okul

Yardımeli Derneği\'nden Suriyeli Çocuklar İçin Okul

Hatay'ın Kumlu ilçesinde için inşa edilen okul hizmete açıldı

14.11.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yardımeli Derneği'nce, Hatay'ın Kumlu ilçesinde Suriyeli çocuklar için inşa edilen okul, hizmete açıldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, açılışa Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, Yardımeli Derneği Kurucu Üyesi ve Ankara Şubesi Başkanı Dr. Mehmet Sılay, Kumlu Belediye Başkanı Ali Balkız, Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan, Yardımeli Derneği Hatay Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz ile çok sayıda Suriyeli ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Sadık Danışman, ümmet coğrafyasında imkanları ölçüsünde insanların sorunlarına projeler üretmeye çalıştıklarını belirterek, "Suriyeli mülteci kardeşlerimizin eğitim-öğretime devam etmesi için Yardımeli olarak bu okulu açmış bulunuyoruz. İnşallah açtığımız bu okul sayesinde mülteci yavrularımız, eğitimlerine aksatmadan devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Törende, daha sonra protokoldekiler, kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri okulu gezdi.

Öğretmen odası, rehberlik sınıfı, müdür odası ile toplantı salonunun da yer aldığı 3 katlı okulda 475 öğrenci öğrenim görecek.  Okulda, öğrenciler sabahçı ve öğlenci gruplar halinde eğitim-öğretim alacak. Sabahçı gruplar ilkokul, öğlenci gruplar ortaokul seviyesinde olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yardımeli Derneği'nden Suriyeli Çocuklar İçin Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement