Yargıç Berman: Davanın Çözüm Yeri Siyasi Makamlar Değil, Mahkemedir - Son Dakika
Güncel

Yargıç Berman: Davanın Çözüm Yeri Siyasi Makamlar Değil, Mahkemedir

Yargıç Berman: Davanın Çözüm Yeri Siyasi Makamlar Değil, Mahkemedir

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahteciliği ve kara para aklama suçlamaları ile bir yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın davasına bakan Yargıç Richard Berman, Zarrab davasının çözüm yerinin, siyasi makamlar değil, mahkeme...

11.05.2017 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahteciliği ve kara para aklama suçlamaları ile bir yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın davasına bakan Yargıç Richard Berman, Zarrab davasının çözüm yerinin, siyasi makamlar değil, mahkeme salonu olduğunu söyledi.

Yargıç Berman, Perşembe günü Türkiye saati ile 19: 00'da yapılan duruşmada, Zarrab'ın savunma ekibine kattığı avukatlar olan New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey'in, Zarrab davasında adı geçen bazı bankaların da avukatları olduğu, ikilinin ortağı oldukları Greenberg Trauri hukuk firmasının aynı zamanda Türkiye adına ABD'de lobicilik faaliyeti yapmak için Türk hükümetine ücret karşılığında hizmet verdikleri, bunların çıkar çatışması yaratıp yaratmadığını sorguladı.

"İlk kez böyle bir dava ile karşılaşıyorum"

Duruşmada Türkiye'nin adı sık sık geçerken, Zarrab'ın avukatları Giuliani ve Mukasey'in, Türkiye'ye giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeleri de gündeme geldi. Berman, savunmadan, Giuliani ile Mukasey'in davadaki işlevleri konusunda aydınlatıcı açıklama istedi. Zarrab davasının çözüm yerinin siyasi makamlar değil mahkeme salonu olduğu değerlendirmesi yapan Yargıç Berman, meslek kariyerinde ilk kez böyle bir dava ile karşılaştığını söyledi.

Reza Zarrab'ın aile avukatının duruşmadan sonra Zarrab'a resmi bir evrak imzalattığı görüldü. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıç Berman: Davanın Çözüm Yeri Siyasi Makamlar Değil, Mahkemedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement