Yargıtay, Aliye Boydak'a verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, Aliye Boydak'a verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu

Yargıtay, Aliye Boydak\'a verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davada, eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak'a (60) verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu ve dosya yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderildi.

21.12.2021 12:40  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davada, eski Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak'a (60) verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından bozuldu ve dosya yeniden yargılama için yerel mahkemeye gönderildi.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Şubat 2018'de görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Aliye Boydak ile avukatı hazır bulundu. 5 çocuk annesi Aliye Boydak, mahkemede yaptığı savunmasında, "'Bana örf ve adetten dolayı abla' deniliyor. Yardımlarımın bir kısmı o dönemde cemaat olarak bilinen örgüte gitmiş olabilir. Ülkeme ihanet için yapmadım. Toplantılara katılmadım, Bank Asya'da açılan hesaplardan ve yatırımlardan haberim yok. 19 aydır tutukluyum. Benden imam olmaz, zaten benim bilgim buna yetmez" dedi.

Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan Aliye Boydak'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Boydak'ın cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak, tahliyesine karar verildi.İTİRAZ EDİLDİ, BOZMA KARARI VERİLDİSanık Aliye Boydak'ın avukatları, karara itiraz ederek, dosyayı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Avukatlar, Bölge Adliye Mahkemesi'nin hukuka uygun olduğu yönünden karar vermesi üzerine dosyayı bu kez temyiz ederek, Yargıtay'a taşıdı. Dosyanın geldiği 3'üncü Ceza Dairesi, yaptığı inceleme sonrası soruşturmanın eksik yürütüldüğü gerekçesiyle bozma kararı vererek, dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.Yargıtay'ın temyiz incelemesinde, tanıkların soruşturma aşamasında 'bilgi sahibi' sıfatıyla verdikleri fakat duruşmada kabul etmedikleri ifade içeriğine hukuki değer atfedilemeyeceği kaydedilerek, "Sanığın silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına organik bağ ile dahil olmak suretiyle süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk teşkil eden faaliyetlerde bulunduğunun kuşkuya yer bırakmayacak şekilde ortaya koyulması bakımından, hükümden sonra gelen ve sanığın örgütle irtibatı ve örgütteki konumuna ilişkin bilgiler içeren R.Ç., H.D.Ö. M.İ. ve N.Ö.'ye ait ifade ve teşhis tutanaklarının CMK'nın 217'nci maddesi gereğince duruşmada okunup, tartışılmasından ve gerektiğinde tanık olarak usulüne uygun biçimde dinlenmelerinden sonra sanığın hukuki durumunun takdir ve tayini gerekirken eksik araştırma ve yetersiz gerekçe ile yazılı şekilde hüküm kurulduğu anlaşılmıştır" denildi.

Sanık Aliye Boydak, Yargıtay'ın bozma kararının ardından ilerleyen günlerde yeniden hakim karşısına çıkacak.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay, Aliye Boydak'a verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement