Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan Deniz Feneri Savcılarının Beraatına Onama - Son Dakika
Güncel

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan Deniz Feneri Savcılarının Beraatına Onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulu\'ndan Deniz Feneri Savcılarının Beraatına Onama

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Deniz Feneri soruşturmasını yapan ve görevden alınan savcılar Nadi Türkarslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren'in görevi kötüye kullanma ve belgede sahtecilik suçlarından beraatına ilişkin Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin kararını onadı.

25.02.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Deniz Feneri soruşturmasını yapan ve görevden alınan savcılar Nadi Türkarslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren'in görevi kötüye kullanma ve belgede sahtecilik suçlarından beraatına ilişkin Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin kararını onadı.

Almanya'da "yüzyılın dolandırıcılık davası" olarak kabul edilen Deniz Feneri e.V Davası'nın Türkiye bağlantılı soruşturmasını yürütürken "resmi belgede sahtecilik ve görevde yetkiyi kötüye kullanma" iddiasıyla görevden el çektirilen Cumhuriyet Savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz hakkında Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde dava açıldı.

Yapılan yargılama sonrasında Yargıtay 11. Ceza Dairesi, sanık savcı Nadi Türkaslan'a yüklenen "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' ve "görevi kötüye kullanma' suçlarından ve sanık savcılar Abdulvahap Yaren ile Mehmet Tamöz'e yüklenen "görevi kötüye kullanma' suçlarının yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlarına karar verdi. Karara katılanlar Hayat Görsel Yayıcılık A.Ş., Yeni Dünya İletişim, Mepa Medya, Set Programcılık itiraz etti. İtiraz üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı beraat kararına onama istemli tebliğname hazırladı. İtiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Dosyayı inceleyen Kurul, 3 savcının beraat kararını onadı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yargıtay Ceza Genel Kurulu'ndan Deniz Feneri Savcılarının Beraatına Onama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement