Yargıtay'da İki Önemli Dava - Son Dakika
Güncel

Yargıtay'da İki Önemli Dava

Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen "Ergenekon" davasının temyiz duruşması devam ederken, aynı daire oluşturulan farklı heyetle ilk derece mahkemesi sıfatıyla "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davanın ikinci duruşmasını da yapıyor.

22.10.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen  "Ergenekon" davasının temyiz duruşması devam ederken, aynı daire oluşturulan farklı heyetle ilk derece mahkemesi sıfatıyla "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davanın ikinci duruşmasını da yapıyor.

"Ergenekon" davasının temyiz duruşmasında onbirinci gün, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki duruşmaya, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Yargıtay konferans salonundaki duruşmada, eski Tuğgeneral Levent Ersöz savunmasını yapıyor.

MİT tırlarının durdurulması davası

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde görülen ve gizlilik kararı verilen "Adana ve Hatay'da MİT'e ait tırların durdurulmasına" ilişkin davanın ikinci duruşması ise Yargıtay Genel Kurul salonunda gerçekleştiriliyor.

İki davanın da aynı daire tarafından incelenmesi nedeniyle iki heyet oluşturuldu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, MİT tırlarının durdurulması davası, Üye Muhsin Şentürk ise "Ergenekon" davasına başkanlık ediyor.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Özcan Şişman, Aziz Takcı ve Özkan Çokay jandarma eşliğinde getirildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyeti, ilk duruşmada, "Davanın mahiyeti itibarıyla kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kılması nedeniyle bu aşamada sanıkların savunmasının alınması sırasında Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 182/2. maddesi gereğince duruşmanın kapalı yapılmasına" oy birliğiyle karar vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargıtay'da İki Önemli Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement