Yargıtay'ın bozduğu 'kan davası' cinayeti sanıklarına 'iyi hal' ve 'yaş' indirimi - Son Dakika
Güncel

Yargıtay'ın bozduğu 'kan davası' cinayeti sanıklarına 'iyi hal' ve 'yaş' indirimi

Yargıtay\'ın bozduğu \'kan davası\' cinayeti sanıklarına \'iyi hal\' ve \'yaş\' indirimi

KAYSERİ'de, Yasin Küsen'i (21) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Osman Güneş'e (24) verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve Hasan Doğan G.'ye (17) verilen 26 yıl hapis cezası kararını Yargıtay bozdu.

07.10.2019 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
KAYSERİ'de, Yasin Küsen'i (21) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Osman Güneş'e (24) verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve Hasan Doğan G.'ye (17) verilen 26 yıl hapis cezası kararını Yargıtay bozdu. Mahkeme, Osman Güneş'in cezasını 'iyi hal' indirimi ile 25, Hasan Doğan G.'nin cezasını yaşının küçük olması nedeniyle 11 yıl 8 aya düşürdü.
5 Ağustos 2016 tarihinde merkez Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi'nde meydana gelen olayda Osman Güneş ve Hasan Doğan G., kuzenleri Turgay Güneş'in, husumetli oldukları Küsen ailesinden 3 kişi tarafından öldürülmesi ardından Yasin Küsen'i, tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından Osman Güneş ve Hasan Doğan G., tutuklandı.
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 Mayıs 2017'de görülen davanın karar duruşmasında tutuklu Osman Güneş'e, 'kan gütme nedeniyle tasarlayarak adama öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Hasan Doğan G.'ye ise 26 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay, Osman Güneş'e 'iyi hal' indirimi yapılmadığı, Hasan Doğan G.'ye de 'yaş indirimi' yapılmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.
Bozma kararının ardından sanıklar, yeniden aynı mahkemede hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık Osman Güneş, "Yaşanan olaydan dolayı çok pişmanım. Yasin'in ailesinin ve sizin affınıza sığınıyorum" dedi. Sanık Hasan Doğan G. ise, "Affınıza sığınıyorum" diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Osman Güneş'e verilen cezayı 25 yıl, Hasan Doğan G.'ye verilen cezayı da 11 yıl 8 aya düşürerek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay'ın bozduğu 'kan davası' cinayeti sanıklarına 'iyi hal' ve 'yaş' indirimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.


Advertisement