Yargıtay'ın Bozduğu Semih Dizbay Cinayeti Davasında Yine Beraat Kararı - Son Dakika
Güncel

Yargıtay'ın Bozduğu Semih Dizbay Cinayeti Davasında Yine Beraat Kararı

Yargıtay\'ın Bozduğu Semih Dizbay Cinayeti Davasında Yine Beraat Kararı

İzmir'de 2006 yılında, ekmek almak için evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve 2008 yılında dere yatağında çürümüş cesedi bulunan 19 yaşındaki Semih Dizbay'ı öldürüp gömdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan ve beraat eden Muharrem Honca ile akrabası Hakan Honca hakkındaki karar Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından 'eksik inceleme'den bozuldu.

04.02.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 2006 yılında, ekmek almak için evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve 2008 yılında dere yatağında çürümüş cesedi bulunan 19 yaşındaki Semih Dizbay'ı öldürüp gömdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan ve beraat eden Muharrem Honca ile akrabası Hakan Honca hakkındaki karar Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından 'eksik inceleme'den bozuldu. Tekrar görülen davada mahkeme heyeti, sanıklar hakkında yine beraat kararı verdi. Çocuklarını kaybeden Birsel Dizbay ve Hüseyin Dizbay ise mahkemenin verdiği beraat kararına isyan edip, gözyaşı döktü.

Konak İlçesi, Gültepe semtinde ailesiyle birlikte yaşayan Semih Dizbay, 23 Ekim 2006 tarihinde, Ramazan Bayramı'nın birinci günü ekmek almak için evden çıktı. Kardeşleri ve ailesiyle bayramı geçirmenin heyecanını yaşayan Semih Dizbay'dan o günden sonra bir daha haber alınamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım şirketlerinden İZULAŞ'ta şoförlük yapan baba Hüseyin Dizbay ve anne Birsen Dizbay, askere gitmeye hazırlanan oğullarını bulmak için çalmadık kapı bırakmadı. Çift, hastane morglarını dolaşıp, oğulları olabilir mi diye onlarca cesede baktı. Anne Birsen Dizbay ve baba Hüseyin Dizbay, fotoğrafının yer aldığı el ilanlarıyla oğullarını ararken, 2008 yılı Şubat ayında, Evka 4 semti yakınlarındaki dere yatağında bir erkek cesedi bulundu. Anne Birsen Dizbay, İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan çürümüş cesedin oğluna ait olduğunu, üzerindeki giysilerden teşhis etti. Öldürülen gencin kemikleri, DNA testinin ardından, 2008 yılı Temmuz ayında savcılık kararıyla defnedildi. Yaklaşık 2 yıl süren acı bekleyişin ardından oğullarının öldüğünü öğrenen anne Birsen Dizbay ve baba Hüseyin Dizbay, cenaze töreni de düzenledi.

Olayla ilgili olarak, Semih Dizbay'la aynı semtte oturan ve cesedinin bulunduğu yere 760 metre uzaklıktaki at çiftliğinde çalışan Muharrem Honca ve akrabası Hakan Honca, bir yıl sonra polis tarafından gözaltına alındı. İki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, Semih Dizbay ile Muharrem Honca arasında kız meselesi yüzünden husumet olduğunu ve sık sık kavga ettiklerini belirtti, tanık Cem Kolcuer'in ifadesine de yer verdi. Cem Kolcuer'in ifadesinde, Muharrem Honca'nın elinde bira şişesiyle yanına gelerek, "Artık kafam rahat. Manitamı rahatsız edecek insan yok. Manitamı rahatsız edecek insan da yok. Askerden gelince manitam hazır. Kafam rahat olarak askere gidip geleceğim. Geldiğimde de manitamla evleneceğim" demesinin altı çizilirken, bu diyaloğun Semih Dizbay kaybolduktan sonra yaşandığı belirtildi. Savcı her iki sanık hakında 'kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklar Muharrem Honca ve Hakan Honca suçlamayı reddetti. Mahkeme savcısı da yeterli, inandırıcı ve şüpheden uzak, vicdani kanaat uyandırmaya elverişli deliller elde edilemediğinden sanıkların beraatini istedi. 2012 yılında sonuçlanan davada mahkeme heyeti de her iki sanığın beraatine karar verdi. Kararın ardından gözyaşlarına hakim olamayan anne Birsen Dizbay ve baba Hüseyin Dizbay temyiz için Yargıtay'a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, tanık Arzu Özdemir'in duruşmanın yapıldığı gün değil, duruşma harici ifadesinin alındığı ve ölenin evinin arandığı telefon görüşme kayıtlarının daha kapsamlı araştırılmadığı gerekçesiyle kararı bozdu.

Yargıtay'ın bozma kararı ardından bugün tekrar görülen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar Hakan Honca ve Muharrem Honca ile avukatı Ozan Dora, öldürülen gencin annesi Birsel Dizbay ve babası Hüseyin Dizbay ile avukatları katıldı. Dizbay çifti Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Her iki sanık ise eski savunmalarını tekrarladı, beraatlerine karar verilmesini talep etti. Sanıkların avukatı Ozan Dora, savunmasında özetle, müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek mahkemenin beraat kararında direnmesini istedi. Mahkeme heyeti, eski kararında direnip, iki sanığın da beraatine karar verdi.

Duruşma sonunda, ölen Semih Dizbay'ın annesi Birsel Dizbay ve babası Hüseyin Dizbay karara tepki gösterdi. Anne Dizbay, "Yıllardır gözümüze uyku girmiyor ve uykusuz gecelerimiz devam edecek. Oğlumu öldürüp gömenlerin cezasını çekmesini istiyoruz" diyerek gözyaşı döktü. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay'ın Bozduğu Semih Dizbay Cinayeti Davasında Yine Beraat Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı
    14:11 Adıyaman'da Motosiklet Kazası: 2 Kişi Yaralandı

    Adıyaman'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan motosikletin refüje çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    14:10 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı Mahallesi'nde çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini ifade etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da çiftçilere destek verdiklerini belirtti.

  • Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı
    14:10 Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Anaokulu Öğrencilerine Polislik Mesleğini Tanıttı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Gümüşhacıköy Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anaokulu öğrencilerine yönelik polislik mesleği tanıtım etkinliği düzenledi. Etkinlikte polisler, öğrencilere polis araçlarını, ekipmanlarını ve görevlerini anlattı. Ayrıca trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgi verildi ve öğrencilere broşürler dağıtıldı. Etkinlikle çocukların polislik mesleğini daha yakından tanımaları ve trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

  • TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı
    14:09 TRAC Balıkesir Şubesi Dünya Amatör Telsizcilik Gününü Kutladı

    Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Balıkesir Şubesi, Dünya Amatör Telsizcilik Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kuruluş günü olan 18 Nisan, dünya genelinde amatör telsizcilik kuruluşları tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Amatör telsizciliğin iletişim gücünü bireylere veren önemli bir hobi olduğunu belirten TRAC Balıkesir Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Soner Targut, önümüzdeki yıl Amatör Telsizcilerin 100. yılını kutlayacaklarını ve daha kapsamlı etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

  • Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı
    14:09 Samsun'da Husumetli Olduğu 3 Kişiyi Yaralayan Hırsızlık Hükümlüsü Yakalandı

    Samsun'da husumetli olduğu 3 kişiyi silahla yaralayan hırsızlık hükümlüsü, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, adli makamların işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı
    14:09 Amasya'da Uyuşturucu Operasyonunda 1 Şüpheli Yakalandı

    Gümüşhacıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kullananlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda B.G'nin üzerinde yapılan aramada 4 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan B.G, ifadesi alınmak üzere Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı
    14:08 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası seçilen muhtarlarla değerlendirme toplantısı yaptı. Palancıoğlu, Melikgazi için hizmet ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

  • Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı
    14:07 Karabük'teki MARZİNC Fabrikasında İşçiler Eylem Yaptı

    Karabük'teki MARZİNC fabrikasında çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'na üye işçiler, 2023-2025 dönemi toplu sözleşmendeki haklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, işçilere destek vererek, toplu iş sözleşmesindeki eksikliklerin giderilmesini istedi.

  • Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı
    14:07 Olympiakos Kalecisi Kostas Tzolakis, Fenerbahçe Futbolcularının Penaltılarını Su Şişesindeki Kağıttan Okuyarak Kurtardı

    Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında, Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci'nin penaltılarını kurtardı. Tzolakis'in penaltı atışları öncesinde su şişesindeki kağıda bakarak hareket ettiği görüntülendi. Olympiakos, penaltı atışları sonrası Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

  • Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret
    14:06 Yahyalı'da Mahalle Muhtarlarından Başkan Esat Öztürk'e Ziyaret

    Yahyalı'daki 41 mahalle muhtarı, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Esat Öztürk, ziyaret sırasında mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, mahallelerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşacaklarını belirtti.


Advertisement