Yargıtay, sebepsiz yere eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen kocayı "tam kusurlu" buldu - Son Dakika
Güncel

Yargıtay, sebepsiz yere eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen kocayı "tam kusurlu" buldu

Yargıtay, hiçbir delil olmamasına rağmen eşiyle cinsel ilişki yaşamayan kocanın "tam kusurlu" olduğuna hükmetti. Emsal karara göre eşiyle cinsel birliktelik kurmayan erkek, boşanma davalarında "kusurlu" sayılabilecek.

13.11.2020 10:48  Güncelleme: 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta H.Y. karısından ayrılmak için boşanma davası açtı. 4 gün sonra da eşi E.Y. karşı boşanma davası açarak; eşinin sebepsiz yere kendisiyle cinsel ilişki yaşamadığını öne sürdü. 6 aylık çifti boşayan mahkeme, "Eşit kusurlu" gördüğü çiftin tazminat taleplerini reddetti. Ancak E.Y. nafaka ve tazminat alamadığı için, H.Y. de manevi yönden dosyayı temyiz etti.

BUNDAN SONRAKİ DAVALARA ETKİ EDECEK

Sabah'tan Muhammed Uzun'un haberine göre kadını haklı bulan Yargıtay ise hiçbir delil olmamasına rağmen eşiyle cinsel ilişki yaşamayan kocanın "tam kusurlu" olduğuna hükmetti ve kararı bozdu. Verilen emsal kararıyla birlikte artık eşiyle cinsel birliktelik kurmayan erkek, boşanma davalarında "kusurlu" sayılabilecek.

'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI' OLARAK YORUMLANDI

Cinsel ilişki kurulamamasında kadının kusuru olmadığını, erkeğin "kusurlu" olduğunu vurgulayan ve cinsel ilişkide bulunmamayı "Kişilik haklarına saldırı" olarak yorumlayan kararda şu detaylar var: Sağlıklı cinsel ilişkide kadın ve erkeğin cinsel ilişki kurmalarına yönelik fiziksel engellerinin bulunmaması halinde, erkeğin kusurlu olduğu kabul edilmelidir. Tarafların evlilikleri sürecinde sağlıklı cinsel ilişki kuramadıkları soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır.

Yargıtay, sebepsiz yere eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen kocayı "tam kusurlu" buldu

Son Dakika Güncel Yargıtay, sebepsiz yere eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen kocayı 'tam kusurlu' buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • zirzop: KADINLAR NEDEN suclu bulunmuyor 38 7 Yanıtla haha: aklınla çok yaşarsın 1 1
  • fairplay: MÜKEMMEL KARAR 17 23 Yanıtla
  • bob: turk hakimleri sudan bahane bulup nafaka bagliyor iste. 30 5 Yanıtla
  • Candan: süperrrr 18 17 Yanıtla kimo: kına yakarsın artık 4 1 Amanın: enişte enişte 2 0
  • edeleli demişken: kadın kendine bakmıyor, paçoz gibiyse, 'edeleli demişken, sana bi fentezimi okuyayım' deme noktasındaysa ve adam artık kadından iğreniyorsa ne olacak peki :))))) 15 8 Yanıtla
  • Yorumcu: Eşiyle cinsel birliktelik kurmak hem kadının hem erkeğin görevidir nasıl ki erkeğin nefsi ve ihtiyaçları varsa kadının da vardır bu yüzden doğru karar. 11 6 Yanıtla Yorumsuz: Bir kural uygulanıyorsa iki tarafa da eşit uygulansın. Bunun tam tersi 100 kat fazla oluyor ama hiçbir kadının kusurlu bulunduğunu görmedim ben, hatta yapsa karısına tecavüz etti oluyor. Adalet sistemi devamlı birilerini kayırıyor. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement