Yüksek yargıda görev değişimi: Yargıtay ve Danıştay başkanlığı için Çarşamba günü seçim yapılacak - Son Dakika
Güncel

Yüksek yargıda görev değişimi: Yargıtay ve Danıştay başkanlığı için Çarşamba günü seçim yapılacak

Tüm ülke koronavirüs salgınına karşı mücadele tedbirlerine odaklanmışken, yüksek yargıda görev değişimleri yapılıyor. Yargıtay ve Danıştay başkanlarının yaş haddi sebebiyle emekliye ayrılmaları sonrasında yeni başkanların belirlenmesi için seçim yapılacak. Ancak kulislerde, seçimlerin koronavirüs salgını sebebiyle ertelenebileceği konuşuluyor.

23.03.2020 13:43  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün yaş haddinden dolayı emekli olmasının ardından, yüksek yargı seçime hazırlanıyor. Yeni başkanların belirlenmesi için yapılacak seçimler, koronavirüs sebebiyle herhangi bir erteleme olmazsa yarın gerçekleştirilecek.

SEÇİMLER KORONAVİRÜS SEBEBİYLE ERTELENEBİLİR

Yüksek yargıda beklenen görev değişimleri ilk olarak Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün 20 Mart'ta yaş haddinden emekli olması ile başladı. Yeni Danıştay başkanının seçilmesi için Danıştay Genel Kurulu'nda 25 Mart Çarşamba günü seçim yapılması kararı alınsa da bu tarihin tüm dünya gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle ertelenebileceği konuşuluyor. Seçim gerçekleşirse, yeni Danıştay Başkanı genel kurulda üyelerin salt çoğunluğunu alan isim olacak. Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, yeni Danıştay başkanı için yargı kulislerinde birçok isim geçiyor. Ancak şu an için resmi bir adaylık başvurusunun yapılmadığı belirtildi.

YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE 6 ADAY YARIŞACAK

Yargıtay'da da başkanlık koltuğu bugün itibariyle el değiştiriyor. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in emekli olması sebebiyle yarın Yargıtay üyeleri yeni başkanı belirlemek üzere sandık başına gidecek. Resmi olarak Yargıtay başkanlığı için 6 isim adaylığını açıkladı. Bu isimlerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, 10. Ceza Dairesi Başkanı Hüsnü Uğurlu, 17. Hukuk Dairesi Başkanı Şahabettin Sertkaya, 19. Hukuk Dairesi Üyesi Abdullah Yaman, 4. Hukuk Dairesi Başkanı Sadık Demircioğlu ve 19. Hukuk Dairesi Başkanı Mehmet Bülent Selçuk olduğu belirtildi.

Yüksek yargıda görev değişimi: Yargıtay ve Danıştay başkanlığı için Çarşamba günü seçim yapılacak

Son Dakika Güncel Yüksek yargıda görev değişimi: Yargıtay ve Danıştay başkanlığı için Çarşamba günü seçim yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement