Yargıtay ve danıştay üyeliklerine atama - Son Dakika
Güncel

Yargıtay ve danıştay üyeliklerine atama

Yargıtay ve danıştay üyeliklerine atama

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu'nca (HSK) Yargıtay'a 8, Danıştay'a 3 yeni üye seçildi.

17.09.2019 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu'nca (HSK) Yargıtay'a 8, Danıştay'a 3 yeni üye seçildi.

HSK'nın atadığı üyeler arasında, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki 'mahrem yapılanması'na yönelik 'ankesörlü telefon' soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç ile darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Havacılık Komutanlığı'ndaki faaliyetlere ilişkin davaları karara bağlayan Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik de yer aldı. HSK'nın Yargıtay'a seçtiği üyeler, şöyle:

'Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç, Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik, Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Nazmi Alp, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya, Hatay Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Turan Oral, Ankara Adalet Komisyonu üyesi Ali Ramazan Bilgisiçok, Ankara Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener ve Yargıtay Savcısı Remzi Doğan'

Danıştay'a seçilen üyeler ise şöyle:

'Ankara 3'üncü Vergi Mahkemesi Başkanı Tekin Yalım, Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Kemal Kuku ve Danıştay Savcısı Zühal Öztaş'

FETÖ SORUŞTURMALARININ TEPESİNDEKİ İSİM

Yargıtay'a üye seçilen Ramazan Dinç, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarının üst olarak seçtiği Akıncı Üssü ile ilgili soruşturmayı yürüttü. Bu soruşturmanın bitmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili seçilen Dinç, FETÖ/PDY soruşturmalarından sorumlu oldu. Örgüte yönelik birçok soruşturmayı tamamlayan Dinç, son dönemde FETÖ/PDY'nin TSK'daki 'mahrem yapılanması'nı ortaya çıkarmak için yürütülen 'ankesörlü telefon' soruşturmasına ağırlık verdi. Bu soruşturmalar kapsamında çok sayıda asker, FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

İKİ ÖNEMLİ DAVAYI KARARA BAĞLAYAN BAŞKAN DA ÜYE OLDU

Darbe girişimi sırasında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kaçırılması ve darbe girişimine yönelik faaliyetler nedeniyle açılan 'Genelkurmay Çatı Davası' ile Ankara'da birçok kuruma giden ve sokağa çıkan kişilere ateş açan helikopter pilotlarının da bulunduğu 'Kara Havacılık Davası'nı karara bağlayan Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Dik de Yargıtay'a üye seçildi.

'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla açılan bireysel davalara bakan Ankara 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Nazmi Alp, Ankara Adalet Komisyonu üyesi Ali Ramazan Bilgisiçok ve Ankara Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Şener de Ankara Adliyesi'nden Yargıtay'a üye seçilen isimler oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargıtay ve danıştay üyeliklerine atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi
    09:05 Kayseri'de yapılan operasyonda 455 adet suç unsuru ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda lav silahı, el bombası, ruhsatsız tabanca, tüfek, fişek, sikke, kılıç, mızrak, ok ucu, taş sütun, İslami Döneme ait miğfer takımı, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve el telsizi gibi toplamda 455 adet suç unsuru ve tarihi eser ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.

  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı
    08:58 Gümüş Balığının İhracat Serüveni Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu bereketli başladı. Balıklar Yunanistan, Ukrayna ve Amerika'ya ihraç edilerek cips olarak satışa sunuluyor. İhracatın artmasıyla birlikte bölgedeki kooperatiflerin balık avlama kapasitesi de yükseldi.

  • İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı
    08:39 İznik Gölü'nde Gümüş Balığı Sezonu Bereketli Başladı

    İznik Gölü'nde yapılan gümüş balıkçılığı sezonu sıcakların başlamasıyla birlikte bereketli bir şekilde başladı. 5 kooperatifin hedefi bin ton balık tutmak ve ihracat yapmak.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.


Advertisement