Yarı Açık Cezaevindeki Evcil, Yeniden Kapalı Cezaevinde - Son Dakika
Güncel

Yarı Açık Cezaevindeki Evcil, Yeniden Kapalı Cezaevinde

Yarı Açık Cezaevindeki Evcil, Yeniden Kapalı Cezaevinde

Bursa'da 17 yıl önce işadamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan Erol Evcil, yarı açık cezaevindeki görevlilerle tartışınca, yeniden kapalı cezaevine nakledildi.

01.03.2012 11:33  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 17 yıl önce işadamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili ömür boyu hapis cezasına mahkum olan ve 3 yıl önce tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen, cezasını eksik yattığı belirlenince geçen yıl teslim olan Erol Evcil, İzmir 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne, kısa bir süre önce de Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi'ne gönderildi. Evcil, yarı açık cezaevindeki görevlilerle tartışınca, yeniden kapalı cezaevine nakledildi.

Erol Evcil, 'Cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturmak, gasp, hüviyet cüzdanı ve pasaport gibi belgelerde sahtecilik, nitelikli şekilde kasten adam öldürmek, ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma veya taşıma, bulundurma, tasarlayarak adam öldürme' suçlarından Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'nin Bursa 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararı iki kez bozması ardından yeniden görülen davada, Nesim Malki cinayetinin azmetiricisi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Erol Evcil, yeni Türk Ceza Kanunu'nun lehte olan hükümleri dolayısıyla, tahliye edildi. Evcil, 19 Eylül 2009'da Kandıra F Tipi Cezaevi'nden çıktı. Bursalı işadamı Erol Evcil'in cezasını eksik yattığını belirleyen mahkeme, bir süre sonra yakalama kararı çıkarttı. Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arandığını belirtilen işadamı Erol Evcil, geçen yıl haziran ayında avukatları ile birlikte İzmir Adliyesi'ne gelip, infaz savcılığı'na teslim oldu.

İnfaz savcıları İbrahim Halil Dağlı ve İsa Tadık, Evcil'in Bursa 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelen evrakta 341 gün daha hapis yatması gerektiğinini belirterek işlemleri gerçekleştirdi. Adliye Karakolu'nda görevli polis memurları, Erol Evcil'i, cezasını tamamlaması için Buca'nın Kırıklar Köyü'ndeki İzmir 1 No'lu F Tipi Cezeaevi'ne götürdü. Erol Evcil, cezasının kalan kısmını tamamlamak için bir süre önce Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi'ne nakledildi. Erol Evcil'in cezaevinde, diğer hükümlüler gibi tarımsal ve hayvansal üretimle ilgili işlerle ilgilendiği belirtildi. Evcil'in 2 gün önce cezaevi yönetimiyle tartıştığı, bu nedenle yeniden kapalı cezaevine gönderildiği belirtildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yarı Açık Cezaevindeki Evcil, Yeniden Kapalı Cezaevinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada
    20:38 Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

    Üsküdar'da öğrencileri taşıyan servis aracı, yokuş aşağı indiği sırada önce istinat duvarına, sonra da park halindeki araçlara çarptı. Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Servis şoförü ve öğrencilerden bazıları hafif yaralandı.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement