"yarım çizgili yaya geçidi"nde yayaların zor anları - Son Dakika
Güncel

"yarım çizgili yaya geçidi"nde yayaların zor anları

"yarım çizgili yaya geçidi"nde yayaların zor anları

BAŞAKŞEHİR'de okul yakınında bulunan yaya geçidinin kazalara davetiye çıkardığını belirten çevre sakinleri önlem alınmasını istedi.

25.09.2019 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
BAŞAKŞEHİR'de okul yakınında bulunan yaya geçidinin kazalara davetiye çıkardığını belirten çevre sakinleri önlem alınmasını istedi.
Kayaşehir Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi üzerinde sık sık trafik kazalarının yaşanmasının ardından çocukları okula giden veliler tedirgin. Çevredekiler, yoldaki yaya geçidinin tek yönde çizili olması diğer yönde ise yola yama yapılması nedeniyle çizgi olmamasının kazalara davetiye çıkardığını öne sürüyor. Yaya geçidinde sık sık kaza olduğu belirtilirken son olarak geçtiğimiz cuma günü meydana gelen kazada 36 yaşındaki Ranıa Badran isimli kadın yaralandı.

"YAVAŞLATICI BİR ÖNLEM OLABİLİR"
Çocuğunu her gün kazanın yaşandığı yolda okula götürüp getirdiğini belirten Çiğdem Bakla, "Burada araçların yavaşlaması adına herhangi bir önlem alınabilir. Çünkü okul bölgesi burada ilkokul ve ortaokul var. Çocuklar bu yolu devamlı kullanıyorlar. ve karşıya geçmeleri gerekiyor. Yukarıdan gelen araçlar bayağı hızlı geliyor ve hiçbir yaya geçidi kurallarına uymadan. Işık olabilir, üst geçit olabilir ya da yavaşlatıcı bir önlem olabilir. Bir önlem alınması gerekiyor buraya yoksa biz bile yetişkin olduğumuz halde geçerken endişe duyuyorum burada. Bir de burada otobüs durağı var. Otobüs burada durup, çocuk önünden geçerken arkadan gelen araç onu görmüyor. Zaten Cuma günkü kaza da o şeklide oldu" şeklinde konuştu.

"BURADAN TAŞINMAYI BİLE DÜŞÜNÜYORUM"
Çiğdem Işık ise, "Burada 3. kazamız. Aynı sıkıntıyı ben de, çocuklarım da yaşıyoruz. Çocuklarım da çok gergin bu yolda gidip gelirken. ve gerçekten bu yolun ışıksızlığı yüzünden, üst geçit olmayışından dolayı ben buradan taşınmayı bile düşünüyorum. Benim yaşadığım bu korkuyu burada oturan tüm anneler yaşıyor. Gereken yerlere, gereken şikayetlerde bulunduk ama hiçbir düzeltme olmadı" dedi.

YARIM YAYA GEÇİDİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Bu arada yolun bir şeridi çizilen diğer yönü ise yola yama yapılması nedeniyle çizilmeyen yaya geçidi havadan da görüntülendi. Yolun yaya geçidi olduğuna dair tabelalar bulunuyor, ancak bir çok sürücü yoldan geçenlere yol vermiyor. Çocuklarıyla yolun karşısına geçmeye çalışanlar yaya geçidinde zor anlar yaşıyor.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'yarım çizgili yaya geçidi'nde yayaların zor anları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.


Advertisement