Yarım Gün Ödeneğine Ailelerden Yoğun İlgi… - Son Dakika
Güncel

Yarım Gün Ödeneğine Ailelerden Yoğun İlgi…

Kadınların çalışma hayatından kopmadan çocuğunu büyütebilmesi adına 2016 Şubat ayında yasalaşan 'Yarım Gün Ödeneği', gün geçtikçe anne ve babalar tarafından ilgi görmeye başladı.

22.02.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıl bine yakın kişinin faydalandığı uygulama, her geçen ay daha da fazla kişiye ulaşıyor. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Faveo Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, uygulamanın aile motivasyonunu artırdığını ifade ederek, bu yıl geçen yıldan daha fazla kişinin uygulamadan faydalanacağını düşündüklerini belirtti. Barış Gül, "2017'de yarım gün ödeneğine rekor talep bekliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz Şubat ayında yasalaşan 'Yarım Gün Ödeneği' için başvurular her geçen gün artıyor. Yasa kapsamında doğum yapan kadınlara ilkinde 60, ikincisinde ise 120 güne kadar 'Yarım Gün Ödeneği' sağlanabiliyor. Çoğul doğumlarda bu sürelere 30'ar gün eklenirken, engelli doğumlarda süre 360 güne kadar çıkabiliyor.

Kimler yararlanabiliyor?

Yapılan düzenlemenin 2017'de daha da talep göreceğini ifade eden Faveo Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, İŞKUR'un geçtiğimiz yıl yarım gün çalışmayı tercih edenlere 2 milyona yakın ödeme yaptığını kaydetti. Bu rakamın ve uygulamadan yararlanmak isteyenlerin sayısının 2017'de rekor seviyeye geleceğini dile getiren Gül, yasadan yararlanabilmek için gerekli olan şartlardan da bahsetti. Barış Gül, "Yasaya göre, yarım çalışma uygulamasından doğum yapan kadın ile 3 yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek yararlanabiliyor. Bu şartlara sahip olanların, sağlanan imkândan yararlanabilmesi için öncelikle çalıştıkları iş yerlerine dilekçeyle başvurmaları gerekiyor. Biz bu yıl yarım gün ödeneğine rekor talep olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Uygulamadan yararlanabilmek doğum veya evlat edinme tarihinden önceki üç yılda en az 600 gün işsizlik sigorta priminin bildirilmiş olması gerektiğinin altını çizen Gül, "Öte yandan verilen imkândan yararlanmak isteyenlerin 4857 sayılı Kanunun 63'üncü maddesinde belirtilen haftalık çalışma süresinin yarısı kadar fiilen çalışması ile doğum ve evlat edinme sonrası analık hali izninin bittiği tarihten itibaren 30 gün içinde İŞKUR'a doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma belgesi ile başvuruda bulunulması gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yarım Gün Ödeneğine Ailelerden Yoğun İlgi… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement