Yarım Kalan Dostluk Maçı 84 Yıl Sonra Devam Edecek - Son Dakika
Spor

Yarım Kalan Dostluk Maçı 84 Yıl Sonra Devam Edecek

Yarım Kalan Dostluk Maçı 84 Yıl Sonra Devam Edecek

7 Aralık 1930 yılında ertelenen yağmur nedeniyle ertelenen Lailapas - Karşıyaka maçı, 10 Mayıs Cumartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

08.05.2014 19:02  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Aralık 1930 yılında Yunanistan'ın Sakız Adası'nda Lailapas ile Karşıyaka futbol takımları arasında oynanmaya başlayan, fakat şiddetli yağmur nedeniyle iptal edilen maç, 10 Mayıs Cumartesi günü kaldığı yerden devam edecek. Sakız Adası'nda Türk gazetecilerle görüşen Lailapas takımı teknik direktörü Mihalis Kottakis, "İki takım için küçük ama Türk-Yunan dostluğu için çok büyük bir adım" dedi.

SAKIZ ADASI 'LAİLAPAS 87 DAKİKA' ETKİNLİĞİNİ BEKLİYOR

7 Aralık 1930 yılında Yunanistan'ın Sakız Adası'nda Lailapas ile Karşıyaka futbol takımları arasında oynanmaya başlayan, fakat henüz 3. dakikada şiddetli yağmur nedeniyle iptal edilen maç, 10 Mayıs Cumartesi günü 4. dakikadan itibaren kaldığı yerden devam edecek ve 87 dakika oynanacak. 84 yıl önce ilk üç dakikada atılan gol olmadığı için maç da 0-0'dan başlayacak. Sakız adası kalesinde Türk gazetecilerle bir araya gelen ve kale içindeki Osmanlı mezarlığı önündeki Hisar Meydanı'nda soruları yanıtlayan organizasyon sorumlusu Mihalis Kottakis, bu organizasyon için Londra'dan geldiğini ve Lailapas takımının teknik direktörlüğünü üstlendiğini, daha sonra tekrar Londra'ya döneceğini söyledi.

"BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR"

Eğitimi sırasında teknik direktörlük kurslarına katıldığını ve Londra'da ikinci lig takımı Charlton Athletic'te çalıştığını belirten 23 yaşındaki Mihalis Kottakis, "Bu maçın oynanması benim fikrimdi. Sadece bu proje için Londra'dan geldim. Çünkü şu anda Atina'da yaşayan babaannem Matromaksilas Sakız'ın Kardamila köyünden. Bu proje benim için çok önemliydi, büyük onur duyuyorum" diye konuştu.

LAİLAPAS KULÜBÜ AÇIKLAMA YAPTI

Lailapas Kulübü tarafından organizasyonla ilgili bir açıklama yapıldı. Maç günü 3 bin 500 biletin satışa sunulacağı ve fiyatın 5 Euro olacağı ifade edilirken, Sakız Belediyesi önünden her 10 dakikada bir stada otobüs kalkacağını da belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yarım Kalan Dostluk Maçı 84 Yıl Sonra Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement